KUŞLARIN YUVA YAPTIĞI EVLERDE, BİT VE AKAR RİSKİ KUŞLARIN YUVA YAPTIĞI EVLERDE, BİT VE AKAR RİSKİ

   Türkiye Çevre Haftası kapsamında Antalya İl Jandarma Komutanlığı ile DEKAFOK iş birliğinde düzenlenen 'Temiz Deniz Temiz Dünya' etkinliğinde sahilde çöp toplayan çocuklar, arama kurtarma köpeği 'Ocak' ve iz takip köpeği 'Taç' ile fotoğraf çektirdi.

67a30d9b2458eaa8f742be422885a60b

   'Temiz Deniz Temiz Dünya' sloganı ile 5-9 Haziran tarihleri arasında kutlanan Türkiye Çevre Haftası kapsamında Antalya İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ve HAYDİ timi ile Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları ve Kıyı Koruma Derneği (DEKAFOK) iş birliğinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik çevre bilinci eğitimi ile jandarmanın çevre ile ilgili çalışmaları hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

34c176feb56025b7347caf9f2f8ea2ec

   Mendirek sahilinde DEKAFOK Bilgi Gözlem Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe jandarmanın arama kurtarma köpeği 9 yaşındaki 'Ocak' ile iz bulma köpeği 4 yaşındaki 'Taç' da katıldı. Çocukların büyük ilgi gösterdiği Ocak ve Taç hakkında çocuklara bilgi veren jandarma personeli, arama kurtarma köpeği Ocak'ın 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye giderek çalışmalara katıldığını ve enkaz altından 23 kişinin sağ çıkmasını sağladığını anlattı. İz bulma köpeği Taç'ın ise gösterilen sayıları havlayarak doğru bilmesini çocuklar şaşkınlıkla izledi. Seminerin ardından sahilde çöp toplayan çocuklar, Ocak ve Taç ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi. 

Editör: ADEM AYDIN