Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde ilk kez podyumda tanıtılan Mustafa Demir'e ait çöpten elbiseler koleksiyonu İstanbul, Ankara, İzmir ve Denizli'de düzenlenecek defilelerde tanıtılacak.

Tasarımcı Mustafa Demir tarafından hazırlanan ve ilk kez haziran ayında Dünya Çevre Günü'nde düzenlenen defilede sergilenen atık malzemelerden yapılan elbiseler düzenlenecek turneyle tanıtılacak.

Bu kapsamda11 çöp elbise tasarımı Esline Ajans kadrosu mankenleri Irmak Dağcı, Yasemin Yılmaz, Sahar Delhevas, Türkan Göktaş, Billur Dursun, Deniz Dursun, Perihan Koz, Elif Yıldırım, Tuana Uslu, Olya Jumaglydjeva, Ecehan Çalışkan ve Begüm Düzel tarafından İstanbul, Ankara, İzmir ve Denizli'de düzenlenecek defilelerde tanıtılacak.

Plastik kaşık, çatal, tabak, kağıt, şişe kapakları, çöp poşetleri gibi atıklardan yapılan elbiseler çevre kirliliğine dikkat çekmek için kullanılacak. Kreasyonu oluştururken tek amacının çevreye ve çevre kirliliğine dikkati çekmek olduğunu söyleyen Mustafa Demir, "Gece gündüz demeden bu projeye hazırlandım. Çevreden topladığım çöplerini tek tek bir araya getirerek elbiseleri oluşturdum. Çevre duyarlılığına, çevre bilincine ve çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmaya dikkat çekebildiysek ne mutlu bize. İlk defilemizin ardından teklifler geldi. 4 şehri kapsayan turnemize ağustos ayı sonunda başlayacağız. Çok heyecanlıyım" dedi.

Turne için kreasyona üç farklı elbise dahil edeceğini vurgulayan Demir, "Tasarımlarımı büyütmeye devam ediyorum. Yılsonuna kadar 20 farklı elbise hazırlamış olacağım" diye konuştu.


Editör: TE Bilisim