Demre İlçesi'nde tatil yapan 46 yaşındaki Hasan Ali Sağbil, yürüyerek çıktığı Simena Antik Kenti'nde kalp krizine bağlı yaşamını yitirdi.

  CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın akrabası, İstanbul’da yaşayan   Hasan Ali Sağbil’i, ölüm olan dünyaca ünlü Demre İlçesi’ne bağlı   Kaleköy’de ( Simena Antik Kenti’nde) yakaladı.  46 yaşındaki emekli olan Hasan Ali Sağbil, eniştesi Hasan Akar  ve ablası Zeynep Akar ile birlikte üç gün önce tatil için Antalya’nın Demre İlçesi’ne bağlı Üçağız Mahallesi’ne geldi. Buradan dört günlük bir tekne tatili için Metehan adlı bir mavi yolculuk teknesi ile tura çıktı. Dün akşam saatlerinde tekne Kaleköy’e geldi. Hasan Ali Sağbil, eniştesi ve ablası ile birlikte Kaleköy’deki kaleye çıkmak için yola çıktı. Yokuş yukarı yürürken birden fenalaşarak yere yığıldı.

Ablası Zeynep Akar bağırarak çevreden yardım istedi. O anda Kaleköy’de gezen bir sağlıkçı, Hasan Ali Sağbil’e kalp masajı ve suni tenefüs yaptı. Bir ara yaşam döndürüldü. Ancak karayolu ulaşımı olmayan Kaleköy’e sağlık ekibi, Sahil Güvenlik Komutanlığı botu ile gelebildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Hasan Ali Sağbir yaşamını yitirdi. Sağbil’in cesedi bir tekne ile Üçağız Mahallesi’ne getirildi. Oradan ambulansla Demre Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Hasan Ali Sağbil’in daha önce bypas olduğu öğrenildi. Sağbil ve akrabaları yarın akşam tatilini bitirip, geri döneceklerdi. Ablası Zeynep Akar’ın Kocaeli Life adlı derginin sahibi olduğu öğrenildi.

  Vatandaşlar, sağlık ekibi olaydan 45 dakika sonra geldi. Hiç olmazsa yazın dört ay, Üçağız Mahallesi’nde bir sağlık ekibinin görevlendirilmesi gerekir. Bu yıl bu ikinci vaka dediler. Olaya tepki gösterdiler.
 
 
Editör: TE Bilisim