Antalya'da deri işleme sanatına ilgi her geçen gün artıyor. Genç ve yetişkin sanatseverler sabırla çalışarak deriden sanat eserleri üretiyor. Görücüye çıkarılan rengârenk davul derisi sanat çalışması eserler beğeni yağdı.

   125 KURSİYER DERİ ÇALIŞTI

   Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi (AKHEM) ile Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün iş birliğinde Muratpaşa Gençlik Merkezi'nde Ferda Eyisaraç'ın eğitmenliğinde açılan 'iklim değişikliği', 'küresel ısınma', 'orman yangınları' ve 'deprem' temalı Davul Derisinden Aksesuar Yapma Kursu'na 125 sanatsever kursiyer katıldı.

   KURDELEYİ KAYMAKAM KESTİ

   Kent merkezindeki bir alış veriş merkezinde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa Kaymakamı Dr. Burhan Orhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akçil, AKHEM Müdürü Fedai Yaman, kurs öğretmeni Ferda Eyisaraç birlikte kesti. Muratpaşa Kaymakamı Dr. Burhan Orhan, sergilenen deri çalışması ve deri yakması çanta, cüzdan, duvar panosu, kıyafet, kıyafet üstü aksesuarları tek tek inceledi. Kurs öğretmeni Ferda Eyisaraç ile kursiyerle sohbet eden Kaymakam Orhan, serginin temasına değindi, doğanın korunması ve çevre bilincinin toplumun her kesimine yayılması gerektiğine vurgu yaptı.

   SANATLA ÇEVRE EĞİTİMİ

​​​​​​​KOLOMBİYALI SANATÇIDAN VATAN KAHVESİ  DUVARINA RESİM ÇALIŞMASI ​​​​​​​KOLOMBİYALI SANATÇIDAN VATAN KAHVESİ  DUVARINA RESİM ÇALIŞMASI

   Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan'da, sanatın ve sanat etkinliklerinin gençlerin çevresel konulara duyarlılıklarını artırmak için önemli olduğuna dikkat çekti. AKHEM Müdürü Fedai Yaman'da temalı sanat kurslarına ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Kurs öğretmeni Ferda Eyisaraç da, "Derinin üzerinde yıkama, boyama, dövme, boyutlama, yakma, renklendirme gibi birçok farklı teknikler uygulayarak, sabırla çalışarak çanta, cüzdan, saat kordonu, ajanda kabı, bileklik, kolye, üç boyutlu duvar panosu türünden eserler üretiyoruz. Eserlerimizde doğanın kırılganlığını, insan etkinliklerinin çevreye olan etkisini yaratıcı bir şekilde yansıtıyoruz" dedi. Deri çalışması sanat eserlerinin yer aldığı sergi 10 Haziran Cumartesi günü akşamına kadar açık kalacak. 

a59866ff89aff88672a36bf61282226e

Editör: ADEM AYDIN