Isparta Eğirdir Gölü çevresinin ardıç ağaçlarıyla yeşillenmesini amaçlayan 'Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak' projesi kapsamında Sorkuncak köyüne 3 yıl önce dikilen kokulu ardıç fidanlarının çapalama işlemi yapıldı.

   Ardıç gönüllüleri ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin 'Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak' sloganıyla hazırladığı; Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü'nün desteklediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında dikilen ardıç fidanları boy attı. 3 yıl önce dikilen kokulu ardıç fidanları için çapalama işlemi yapıldı. Programa katılan Kaymakam Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Savran, çalışan işçilerle beraber çapa yaptı.

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

d8cd13a892b694a8967ed625c87391e5

   Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 4,5 hektar alanda 3 bin 800 adet dikilen kokulu ardıç fidanlarının durumu hakkında bilgiler veren Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Saniye Domaç, "Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı, Sorkuncak köyü Bağbuyan mevkisinde 4,5 hektar alanda 3 bin 800 adet kokulu ardıç fidanımızı 3 yıl evvel toprakla buluşturduk. Bu yıl üçüncü çapası yapılıyor. Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi ve gönüllülerin desteğiyle ot alma, çapalama işlemleri işçilerimizin yardımlarıyla birlikte yapılmakta. Ot alma ve çapalama işlemleriyle fidanlarımızın ihtiyacı olan topraktan su ve besin maddelerini yeterince almaları, yabancı otları uzaklaştırmak için fidan etrafındaki 10 santimetre çap alanında işçi gücüyle elle almaktayız. 60- 80 santim çapında ise çapa işlemimizi yapmaktayız. İlk yıl fidan köküne zarar vermemek adına çapa dıştan içe, bu yıl ve geçen yıl içten dışa olarak 60x80 santim çapalama işlemi fidanlarımıza uygulandı" dedi.

Editör: ADEM AYDIN