Antalya’nın Demre İlçesi’nde eğitim öğretim yapan Karabucak İlkokulu yönetici, öğretmen ve öğrencileri bir araya gelerek bir karavanı gezer kütüphaneye çevirdiler. Karavan, Karabucak İlkokulu Kütüphanesi olarak hizmet vermeye başladı. Önümüzdeki süreçte de ilçedeki okulları gezerek, farklı bir projeye imza atacak.

   Karabucak İlkokulu Müdürü Özgür Yalaz ve öğretmenler, okulda kütüphane yapacak alan olmaması nedeniyle harekete geçti. Ahmet Günay adlı öğrenci velisinde bulunan tekerlekli, traktörle çekilebilen karavanı gördüler. Atıl  durumdaki karavanı, Ahmet Günay’dan okula bağış olarak aldılar. 30 metrekare kullanım alanı olan karavanı, restore edip yenilediler. Karavanı okul bahçesine yerleştirerek, kütüphane olarak içi bölümünü düzenlediler.

   Karabucak İlkokulu Müdürü Özgür Yalaz yaptığı konuşmada”Karavanın iç düzenlemeleri için velilerimizden yardım aldık. Onları yardımı ile aynı anda 25 öğrencinin oturarak kitap okuyabileceği, bir kütüphane haline getirdik. Şu anda kütüphanemizde bin 200 kitap var. Okulumuzun dört sınıfında öğrenim gören 125 öğrencimiz yararlanıyor. Öğretmenlerimiz bazı derslerini karavan kütüphanede yapıyor. İki odalı, ahşap kütüphanemizin Türkiye’de bir ilk olduğunu düşünüyorum. Kütüphanemiz tekerlekli ve traktörle çekilebiliyor. Önümüzdeki süreçte, isteyen okullara götürerek isteyen başka okul öğrencilerinin getirecekleri bir kitap karşılığı, kütüphanemizden kitap değişimi yapacakları bir projeyi yaşama geçireceğiz. Önümüzdeki üç yıl içinde bu proje ile, kütüphanemizdeki tüm kitapların değişimi sağlanacak” dedi.

 
Editör: TE Bilisim