Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Okullar arası Geleneksel Çocuk Oyunları Müsabakaları başladı.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını, çocuklara ve gençlere yeniden hatırlatmak amacıyla başlatılan 'Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği' kapsamında 'Kumluca Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği' Kumluca'da başladı.
 
Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Erol Koca, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler de katıldı. Müsabakalar, Salur İlk ve Ortaokulu ve Sultan Alparslan İlkokulu bahçesinde düzenlenen törenle başladı. Öğrenciler geleneksel oyunlarla eğlenceli anlar yaşadı. 2, 3, 4, 5 ve 9. Sınıfları kapsayan oyunlar çerçevesinde, 19 ilkokul, 20 ortaokul ve 9 lise yarışıyor. Öğrenciler 16 Nisan'a kadar Yağ Satarım Bal Satarım, Mendil Kapmaca, Tombik ve Yakan Top gibi oyunları oynayacak.
 
Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin yaptığı açıklamada, "Bu oyunlar sayesinde çocuklarımız atalarımızın geçmişte hangi oyunları oynadıklarını öğrenmiş oluyorlar. Biz atalarımızdan öğrendik. Biz de şimdi bu oyunları çocuklarımıza öğretiyoruz ki, geçmişimizle geleceğimiz kopuk kalmasın. Ayrıca, çocuklarımız kazanmayı, kaybetmeyi öğreniyor. Kazanınca sevinmeyi, kaybedince üzülmeyi, üzüleni teselli etmeyi, kazananı kutlamayı öğreniyorlar. Böylece toplumsal kaynaşmayı, toplumsal barışı sağlıyoruz" dedi.
Editör: TE Bilisim