Elmalı'da Sera da Gül üretimi devam ediyor.

  Elmalı ilçesinde seralarda alternatif ürün olarak yetiştirilen gülün hasadı Aralık ayında da devam ediyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatimur, Eymir Mahallesi'nde serada gül yetiştiren bir üreticinin seralarda yetiştirmesinen ilçe  ekonomisen katkıları olduğunu söyledi.

   Elmalı ilçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Dilek Boğatimur yaptığı konuşmada;" son yıllarda ilçede kesme çiçek ve gül yetiştiriciliğinin ilçe de hızla devam ediyor. Bazı üreticiler buna öncülük ediyor. Elmalı'da yetişen güllerin yüksek verimi, görselliği ve kalitesi ile öne çıkıyor. İlçemizde gül üretimini yaygınlaştırmak istiyoruz. Seralarında domates, biber gibi ürünleri yetiştiren üreticilerimize alternatif olarak gül dikmelerini öneriyoruz." diye konuştu.

Gül yetiştiriciliğin yapıldığı seranın sahibi Yahya Başkurt da 40 dönüm serasında son 5 yıldır gül ve karanfil yetiştirdiğini ifade etti.

DÜDEN ŞELALESİ PAZARTESİ GÜNÜ ZİYARETE KAPALI OLACAK DÜDEN ŞELALESİ PAZARTESİ GÜNÜ ZİYARETE KAPALI OLACAK

Gülün üretim maliyetinin domates ve bibere göre daha ekonomik olduğunu belirten Başkurt, "Gülün veriminden oldukça memnunuz. İç ve dış piyasa da özellikle Rusya, Almanya, Ukranya gibi  ülkelerde gülümüze pazar buluyoruz. Gül yetiştirmek isteyenlere bu iş için sera kurmalarını tavsiye ederim." Diye konuştu.

Editör: ADEM AYDIN