İran`da gerçekleştirilen bir araştırma,kızılcığın idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olduğunu kanıtladı.Uzmanlar ,günde 2-3 bardak kızılcık suyunun hiçbir olumsuz etki olmadan içilebileceğini belirtti.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNU ÖNLER

   Kızılcık suyunun en bilinen faydaları arasında idrar yolu enfeksiyonu sorununa karşı etkili olması  yer alır. Antibakteriyel faydaları bulunan kızılcık, mesane ve idrar yolunun yüzeyine tutunarak enfeksiyon yaratan Escherichia coli bakterisini önlemede etkilidir.

İDRAR ENFEKSİYONLARI İÇİN KIZILCIK SUYU

   Kızılcık meyvesinin fenolik bileşikleri ve ursolik asit bileşimi nedeniyle antimikrobiyal, antioksidan, antikanser ve antienflamatuar etkileri olduğu bilinmektedir.

Bilimsel çalışmalarda, kızılcık meyvesinin bu özelliği sayesinde mesane ve bağırsak sağlığına iyi gelerek idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi etme ve böbrekleri enfeksiyona karşı koruma özelliğine sahip olduğu gösterilmiştir.

Diğer taraftan kızılcık suyu, bakterilerin mesane duvarına yapışmasını engellediği düşünülerek zengin bir proantosiyanidis kaynağı olduğu bilindiği için enfeksiyon varlığında tedavide çocuklara yardımcı olmaktadır.

MİDE AĞRISI DİYEREK GEÇİŞTİRMEYİN! MİDE AĞRISI DİYEREK GEÇİŞTİRMEYİN!

İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONUNU ÖNLEMEDE YARDIMCI

   E-Coli bakterisinin idrar yollarından dışarı atılmasını sağlayan kızılcık suyu içerdiği mineraller sayesinde yüksek antioksidan özelliği ile ön plana çıkar. Ayrıca antiflamatuar, antimikrobiyal, antikanserojen özellikleri olan kızılcık suyu idrarı asidik hale getirerek bakterilerin mesane duvarında yapışmasını önlenmesinde yardımcı olur. Bu sayede enfeksiyon oluşmasını engelleyerek idrar yolu enfeksiyonuna yol açan virüslere karşı vücudun koruyuculuğu görevini üstlenir.

SOLUNUM YOLLARI ENFEKSİYONUNU GİDERİR

   Solunum yolları enfeksiyonları için de oldukça etkili olan kızılcık suyu özellikle çocuklar ve yetişkinlerin burun ve boğazda oluşan bakteri türlerinin oluşmasını engellediği araştırmalar sonucunda belirtilmiştir. Kızılcık suyu sayesinde solunum yolları enfeksiyonu için savaşmak üzere antioksidanlar etkili olur. Öksürük, grip, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı birçok sağlık sorunlarını da önlemeye yardımcı olmaktadır.

Editör: ADEM AYDIN