Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2\B mülkiyet sorununu çözdüğü Erenköy Mahallesi’ne, söz verdiği konforlu şehircilik hizmetlerini bir bir yerine getiriyor. Sıcak asfalt, yeni parklar, doğal gaz, elektrik iletim hatlarının yer altına alınmasından sonra kapalı semt pazarı sözü de yerine getirildi.

Kepez ilçesinin Erenköy Mahallesi, yatırıma engel olan 2\B (Orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri)mülkiyet sorunundan dolayı kalıcı belediyecilik hizmetlerinin yapılmasını uzun yıllar beklemişti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, 2\B mülkiyet sorununu çözmesinden sonra da mahallede ‘siyahtan beyaza’ bir değişim yaşanıyor.  Tapularını alan arsa sahiplerinin, gecekondularının yerine imara uygun konutlar yapmasıyla mahallenin çehresi modern bir görünüme kavuştu.

Mahalledeki değişim sadece konutta değil, yatırım alanında da yaşanıyor. 

ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ DİKİCİ MERKEZE ALINDI ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ DİKİCİ MERKEZE ALINDI

Başkan Tütüncü, mahalle sakinlerine 45 yıla yakın yaşanan ve yatırıma engel olan 2\B sorununu çözer çözmez, konforlu şehircilik hizmetlerinin yapılacağının sözünü vermişti. 

   ASFALT, PARK, DOĞAL GAZ TAMAM

  Belediye de, 2\B sorununun ortadan kalkmasından sonra mahallede kalıcı hizmetleri yapmaya başladı. Konut yapılaşması tamamlanan sokakların yolları modernize edildi. Hizmet ömrünü tamamlayan parke taşlı yollar, yerini sıcak asfaltlı yollara bıraktı. Erenköy Mahallesi’nde imar planında yeşil alan görülen yerleri de aslına uygun hale getiriliyor.

Tütüncü’nün sözü olan doğal gaz da mahalleye getirildi. Doğal gaz alt yapı çalışmasının sürdüğü mahallenin, yapılaşması tamamlanan sokaklarında elektrik iletim hatları yer altına alındı.

Erenkoye-bir-kalici-hizmet-daha_4

   TÜTÜNCÜ PAZAR SÖZÜNÜ DE TUTTU

   Başkan Tütüncü, mahalleye verdiği semt pazarı sözünü de yerine getirdi.  Erenköy Mahallesi’nde ilk olarak mülkiyeti belediyeye ait olan, imar planında pazar yeri gözüken arsaya açık semt pazarı yapıldı. Belediye, bölge sakinlerinin ve pazarcı esnafının isteği üzerine pazar yeri, çelik yapı sistemi çatı ile kapalı semt pazarına dönüştürüldü.

Erenköy Kapalı Semt Pazarı, belediye ve pazar yerini kullanan esnafın kurduğu kooperatif işbirliği ve Belediye Meclisi kararı ile yapıldı.

   YAĞMUR, GÜNEŞ DERDİ BİTTİ

 Kapalı pazarın; esnafa ve bölge sakinlerine hayırlı olmasını dileyen Başkan Hakan Tütüncü, “Esnafımız ve hemşehrilerimiz, pazar yerinin üstünün açık olmasından dolayı yazın sıcaktan, kışın ise yağmurdan etkileniyorlardı. Pazar yerini kapalı hale getirerek, hem bu olumsuzlukları ortadan kaldırdık hem de esnafımıza, vatandaşımıza nitelikli ve modern bir ortamda alışveriş yapabilme imkânı sunduk.” açıklamasını yaptı.

   PAZAR AÇILIŞA HAZIR

   Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, satış yerlerinin pazarın mevcut esnafına tahsis edildikten sonra Erenköy Kapalı Semt Pazarı’nın yakın bir zamanda hizmete açılacağını ifade ettiler.

Çarşamba günleri hizmet verecek olan ve 161 esnafı bulunan pazarda, sebze, meyve, balık ve süt ürünleri satışı yapılacak.

Işıklandırma ve ses sistemi olan 1976 metrekare alan üzerine kurulan pazar yerinde, zabıta ofisi, tuvaletler ve çay ocağı üniteleri bulunuyor. 

Editör: ADEM AYDIN