Antalya'nın Alanya ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenen 'Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'ne, Özbekistan'dan geniş katılım sağlandı; kurdukları Türk otağı da büyük ilgi gördü.

9cf0eb18370b4376a05e16ae46d9f871

Alanya'da 2 Haziran'da Yörük göçüyle başlayan ve bugün sona erecek Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nde; 'Dombra' şarkısı ile ünlenen Nogay Türk'ü Arslanbek Sultanbekov ile şarkıcı Hadise sahne aldı. Türk devletlerinin büyük ilgi gösterdiği festivalde, otağlar kuruldu. Türk devletleri, kendilerine ait yöresel yiyecek ve kıyafetleri sergiledi. Festival boyunca Özbekistan kültürünü yerli ve yabancı katılımcılara aktaracaklarını belirten Özbekistan Otağı görevlisi Malokhatbonu Arslonova, "Bugün burada Özbekistan'ı temsil ediyoruz. Bizim kıyafetlerimiz, kitaplarımız, yemeklerimizi burada bulabilirsiniz. Yemeklerimizi dışarıya çıkararak, tüm katılımcılara da göstereceğiz. Burada olmaktan ve ilgiden dolayı çok mutluyuz" dedi.

ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM  FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM  FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

e7aa43fb27c39407a0c8555ef45a8dfc

    'ÖZBEKİSTAN TARİHİNİ ÇOK BEĞENİYORLAR'

    Otağ sorumlusu Nigora Arslonova ise ortak bir Türk kültürünün değişik bir rengi olduklarını söyledi. Arslonova, "Bu çadırda Özbekistan kültürünü ve yemeklerini gösteriyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz. Türkiye Türkleri de eskiden bizim coğrafyamızda yaşıyordu. Bizim taraflardan gelmişler. Onlar da bu kültürü biliyor. Kendileri bunu söylediklerinde bizler de mutlu oluyoruz. Alanya halkı, gerçekten çok ilgileniyor, Özbekistan tarihini, yemeklerimizi çok beğeniyorlar. Herkes neşeli. Ortak yemeğimiz pilav var ama yapımı farklı. Bu yüzden bu yemek daha da ilgi görüyor" diye konuştu

ece79ceb4cc5792b7097106e1ae71938

Editör: ADEM AYDIN