Fethiye ilçesinde düzenlenen 2. Mustafa Kiremitli Yağlı Güreşlerini başpehlivan Ali Gürbüz kazandı.

   Muğla'nın Fethiye İlçe Belediyesi tarafından Karaçulha Mahallesi'ndeki Er Meydanında gerçekleştirilen güreşlere, 71'i başpehlivan 939 güreşçi katıldı. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı güreşlerde, Başpehlivanlık güreşlerinde finalde 2 Antalyalı Başpehlivan karşılaştı.  Cengizhan Şimşek'i yenen Ali Gürbüz birinci oldu. Başpehlivanlık Güreşlerinde Cengizhan Şimşek ikinci, Hüseyin Gümüşalan ile Yıldıray Akın ise üçüncülüğü paylaştı.

   Güreş ağalığı için 5 kişinin yarıştığı açık artırmayı, 5 milyon 500 bin lira ile en yüksek teklifi veren iş insanı Bayram Kiremitli'nin oğlu Batuhan Kiremitli (22) kazandı.

   Fethiye Karaçulha Başpehlivanı Antalyalı megastar Ali Gürbüz oldu. 2'nci Muğla Fethiye Karaçulha Mustafa Kiremitli Güreşleri’nin başpehlivanı Antalyalı ünlü Başpehlivanı megastar Ali Gürbüz oldu. Fethiye’de bu yıl 2. düzenlenen Muğla Fethiye Karaçulha Güreşlerinde finalde Cengizhan Şimşek'i yenen Ali Gürbüz oldu. Ali Gürbüz'e yenilen Cengizhan Şimşek ilk turda Ali Güngör Ekin’i, Recep Çakır’ı ikinci turda, Yusuf Can Zeybek’i ise 3. turda yendi. 4. turu kura ile güreş yapmadan geçen Şimşek çeyrek finalde günün etkili ismi Serdar Yıldırım’ı mağlup etti. Yarı finalde de Yıldıray Akın’ı mağlup ederek finalde Ali Gürbüz'ün rakibi oldu.

FİLENİN SULTANLARI HOLLANDA'Yl 3-1 YENDİ FİLENİN SULTANLARI HOLLANDA'Yl 3-1 YENDİ

   Fethiye Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Ünlü Başpehlivanlardan Megastar Ali Gürbüz ise rakibi Cengizhan Şimşek'e göre bir fazla güreş yaptı. İlk turda Ali İhsan Batmaz’ı yenen Ali Gürbüz, ikinci turda ise Serkan Settürk’ü mağlup etti. 3. turda Süleyman Başar ile karşılaşan Gürbüz, 4. turda 9 başpehlivan olduğu için 8'e kalmak için dolu kura çekerek ev sahibi Ali Yanatma’nın rakibi oldu. Megastar bu güreşi de kazanarak çeyrek finalde Mustafa Batu’nun rakibi oldu. Mustafa Batu’yu da mağlup eden Ali Gürbüz yarı finalde Kocaelili Hüseyin Gümüşalan’ın rakibi oldu. Son derece sert geçen ve uzun süren güreşi Ali Gürbüz kazanarak finale adını yazdıran ikinci başpehlivan oldu.

   Final güreşinde Cengizhan Şimşek'i 10 dakika gibi kısa sürede yenen Ali Gürbüz birinci olarak altın kemeri kazandı. Antalyalı ünlü Başpehlivan Ali Gürbüz Fethiye'de yaptığı güreşlerde 7 rakibini üst üste yenerek yaptığı göze hoş yenici oyunlarla güreşsever seyircilerin takdirini kazandı.

Editör: ADEM AYDIN