Fethiye'de şehit ailelerine yardım için başlatılan kampanya kapsamında 23 gazi Babadağ'dan yamaç paraşütüyle ücretsiz uçurulurken, 2 gün boyunca yapılacak 180 uçuştan elde edilecek gelirin şehit ailelerine bağışlanacağı kaydedildi. 

Fethiye Ölüdeniz'de 24 yamaç paraşütü pilotu, şehit ailelerine destek olmak için başlatılan kampanya kapsamında gazileri ve isteyenleri minibüslere bindirerek 1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesine götürdü. 1700 metre pistinden gazi ve isteyenlere  tandem (ikili) atlayış yapan pilotlar, 30 dakika gökyüzünde kaldıktan sonra Belceğiz Plajı'na iniş yaptı. Pilotlar, uçuş sırasında paraşütlerine Türk bayrakları bağladı. Uçuş sonunda gazilerden ücret alınmazken, diğer kişilerden 250 yerine 90 lira alındı. Yarın da devam edecek kampanya kapsamında 180 kişinin uçması planlanırken elde edilecek gelirin şehit ailelerine bağışlanacağı belirtildi.

PARAŞÜTTEN ATLADI 

Etkinlik kapsamında serbest atlayışçı Cengiz Koçak da gösteri atlayışı yaptı. 1700 metre pistinde yamaç paraşütüyle ikili atlayış yapan Koçak, Kumburnu Plajı üzerine geldiğinde 1000 metre yükseklikteki paraşütte ayağa kalkarak kendini boşluğa bıraktı. Serbest düşüş sırasında 250 kilometre hıza ulaşan Koçak, yere 100 metre kala sırtındaki paraşütü açtı. Atlayış, izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatırken, Koçak, Belceğiz Plajı'na alkışlar arasında indi.

2 BİN METREDE ŞEHİTLER ANILACAK

Yamaç paraşütü pilotu Cemal Övet, özel bir günde canını vatanı için feda eden şehit ve gaziler için özel bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Gazileri ücretsiz uçurduklarını anlatan Övet, elde edilen gelirin şehit ailelerine bağışlanacağını kaydetti.

ÇOK MUTLU OLDUK

Etkinlik kapsamında Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçan Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Süleyman Şahin ise ilk kez yamaç paraşütüyle uçtuğunu, kampanyayı başlatan yamaç paraşütü pilotlarına teşekkür etti. Gelirin şehit ailelerine bağışlanacak olmasından ayrıca mutluluk duyduğunu anlatan Şahin, gelirden çok şehit ailelerinin hatırlanmasının ve onore edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

UMUTMAYACAĞIM BİR GÜN YAŞADIM

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptığı sırada geçirdiği kaza sonrası gazi olan 56 yaşındaki İsmail Köroğlu da Hayatımda unutamayacağım bir gün yaşadım. Allah ordumuza ve milletimize güç versin. Gökyüzünden Ölüdeniz'i seyretmek çok güzeldi. Herkes bu duyguyu yaşamalı dedi.
Daha önce hiç yaşamadığı duygular tattığını anlatan gazi Durmuş Ali Dağdelen, Babadağ'dan uçmak bugün nasip oldu. Değişik bir atmosfer vardı. Herkese teşekkür ederim diye konuştu.
Editör: TE Bilisim