KAŞ’TA ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ BU AKŞAM BAŞLIYOR

   Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali, bu akşam Antik Tiyatroda başlıyor.

   Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali 1-4 Haziran tarihleri arasında (Bugün) 20:30’da açılış töreniye, ikinci kez sanatseverlerle buluşacak.

   Kaş'ta 1-2-3-4 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan 2. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali sinema severlere kapılarını açıyor. Kaş, sanatla buluşuyor.  01 Haziran 2023, Perşembe günü (Bugün) Saat: 20.30’da Kaş Antik Tiyatro’da 2. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali yapılacak. Girişin ücretsiz olduğu Festivale tüm Kaş halkı davetli.

ZZZZZZDFUJ (2)

   58 ülkeden yüzlerce film başvurusu alan festival, dört gün boyunca dört farklı kategorideki yarışmalarla, geçtiğimiz haftalarda açıklanan finalistlere ve davetlilere ev sahipliği yapacak. Festival süresince yarışan filmlerin gösterimleri, söyleşiler, film endüstrisinden değerli konuklarla düzenlenecek atölyeler ve paneller, keşif turları ve daha birçok etkinlik geçen yıl olduğu gibi bu yıl da herkesin katılımına açık ve ücretsiz olacak. Festivalin Ön Jüri’sinde, Esra Bakır, Seren Topaloğlu, Cem Hakverdi, Erol Yusuf ve Benan Baf görev aldı. Ana Jüri’de ise, yapımcı Anna Maria Aslanoğlu, Filipinli yönetmen ve senarist Zig Dulay, yönetmen Nisan Dağ, oyuncu Aslı İnandık ve yazar-yönetmen Melikşah Altuntaş yer alıyor. Festival süresince düzenlenecek birçok panel ve atölye arasında, Doç. Dr. Berceste Gülçin Özdemir tarafından sunulacak olan “Türk Sinemasında Bağımsız Sinemaya Dair Tartışmalar” paneli ile, Okan Avcı tarafından düzenlenen“Uygulamalı Su Altı Film Prodüksiyonu” atölyesi ve ünlü yapımcı Amira Diab tarafından verilecek olan “Yapımcılıktan Yazarlığa Ardından Yönetmenliğe: Yaratıcı Bir Yolculuk” ustalık dersi bulunuyor.

ZZZZZZDFUJ (1)

   Etkinlikler, akşamları uçsuz bucaksız Akdeniz turkuazı eşliğinde, yıldızların altında uzanan iki bin yıllık Antik Tiyatro'da, gündüzleri ise Kaş Kültür Evi’nde gerçekleşecek. 4 Haziran’da kapanış ve ödül töreniyle sona erecek festivalin seçkisinde yer alan kısa filmler, 8-9 Haziran’da Kadıköy Sineması’nda, 15 Haziran’da ise İzmir Karaca Sineması’nda tekrar seyirciyle buluşacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Kaş Belediyesi tarafından desteklenen, sanatın doğayla içi içe geçtiği bu festivale herkes davetli. Haziran’da Kaş’ın keyifli atmosferinde gerçekleşecek olan sinema şenliğinde buluşmak üzere!

GVYUNI

23-25 NİSAN TARİHLERİNDE KAŞ KINIK TARIM FUARI 23-25 NİSAN TARİHLERİNDE KAŞ KINIK TARIM FUARI

Editör: ADEM AYDIN