ADSO SANATÇISI BAYRAMOĞULLARI, FLÜTÜYLE BREZİLYA'DA KALBE DOKUNDU

   Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) Flüt Sanatçısı Doç. Lelya Bayramoğulları, özel davetli olarak gittiği Brezilya'yı mini konserler verdi ve atölye çalışmalarına katıldı.

Brezilya Flüt Derneği'nce Paraty şehrinde bu yıl 19'ncusu düzenlenen 'Brezilya Uluslararası Flüt Festivali'ne Türkiye'yi temsilen ADSO Flüt Sanatçısı Doç. Lelya Bayramoğulları davet edildi. Sanatçı, 'UNESCO 2023 Âşık Veysel Yılı' için ünlü besteci Özge Gülbey Usta tarafından kendisine ithaf edilen 'Güzelliğin On Para etmez' adlı eserini de ilk kez seslendirdi. ADSO sanatçı Bayramoğulları, Brezilyalı gençlerle de flüt üzerine 'Ustalık Sınıfı çalışması yaptı.

KALBE DOKUNAN FLÜTÇÜ

ad71dcbe4ae5d6f2071481be08795c14

ABD'Lİ ŞARKICI KYLİN MİLAN: SİDE GÖZLERİM İÇİN ZİYAFETTİ ABD'Lİ ŞARKICI KYLİN MİLAN: SİDE GÖZLERİM İÇİN ZİYAFETTİ

Sanatçı Doç. Lelya Bayramoğulları ayrıca Sao Paolo'daki Fernanda Bianchini Görme Engelliler Bale Okulu'nu ziyaret etti, görme engelli bale öğrencilerine bale müziklerinden oluşan solo dinletisi gerçekleştirdi. Sanatçının mini konser hayranlıkla dinlenirken, Türkiye'nin Sao Paolo Başkonsolosluğu'nun Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'ncü yılını kutlama etkinlikleri kapsamında Brezilyalı piyanist ile de sahneye çıktı. 'Güzelliğin On Para Etmez' adlı eseri flütüyle bir kez daha seslendiren ADSO sanatçısı Bayramoğulları, eser yakın zamanda hayatını kaybeden Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz'e ithaf edildi. Brezilyalılar, Bayramoğulları'na 'Kalbe dokunan flütçü' (flautista que toca o coração) lakabını verdi.

Editör: ADEM AYDIN