Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 9 Mayıs günü kutlanacak olan Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Yazıcı'nın mesajı şöyle:
"Annelerimiz, dünyanın en zor ve en kutsal görevini üstlenen, karşılıksız sevginin, sonsuz özverinin simgesi olan, değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, sözcüklerle anlatılamayan ve yeri hiçbir zaman doldurulamayan en değerli varlığımızdır.
Karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en güzide mimarları hiç şüphesiz ki annelerimizdir. Anne demek, merhamet demektir. Anne demek, sabır ve metanet demektir. Anne demek dünyadaki tüm güzellikleri tek kelime ile ifade etmektir.
Hayatla aramızdaki en güçlü bağ, annelerimizdir. Bizleri millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında ve yaşatılmasında en çok annelerimizin payı vardır. Annelerimiz, yetiştirdiği erdemli, dürüst ve ahlaklı bireylerle büyük ve güçlü Türkiye'nin temellerini atarak geleceğimize uzanan yolda rehberlik eden ilk öğretmenlerimizdir.
Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü en kıymetlisidir. Dünyanın neresinde olursa olsun anne sevgisiyle büyüyen bir çocuk, kendisi, ailesi ve çevresiyle olumlu ilişkiler geliştirir.
Bizim inancımıza ve kültürümüze göre annelik dünyanın en yüce en kutsal vazifelerinden biri, anneler ise iyiliği en çok hak edenlerdir. "Cennet annelerin ayakları altındadır." Hadis-i Şerif'i anne sevgisini ve değerini bizlere en güzel şekilde anlatmaktadır. Peygamber Efendimiz anne hakkına çok büyük önem vermiştir. Nitekim "İnsanlardan en çok ilgilenmen gereken kimdir?" diye soran kimseye: "Annendir." diye cevap vermiş ve bunu üç kere tekrarlamıştır. Anne, ilahi rahmete benzer. Hep verir, fakat karşılık beklemez. Yüce dinimiz, anneye ve anne sevgisine özel bir yer vermiş, vaktinde kılınan namazdan sonra en sevimli işin anneye iyilik etmek olduğunu, Allah'ın rızasını kazanmanın, cennete ulaşmanın en kestirme yolunun anneye hizmetten ve anneyi gereği gibi sevmekten geçtiğini bildirmiştir.
Anneler, senenin belli bir gününde sevilip, diğer zamanlarda ihmal edilecek varlıklar değildir, ayrıca anneler, ömür boyu sevgiye, saygıya, hizmete ve hürmete layık en yüce varlıklardır. Anneler, başların tacı, gönüllerin ilacıdır. Ne mutlu, annelerini, layıkıyla sevenlere, onları her zaman hatırlayanlara, annelerine en güzel şekilde hizmet edenlere, annelerinin hayır dualarını alanlara.
Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin saygıdeğer anneleri olmak üzere, dünyanın en yüce görevini yerine getiren, hayatın tüm güzelliklerine layık olan, fedakâr ve cefakâr annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
 
Editör: TE Bilisim