KUMLUCA BELEDİYESİ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

ANTALYA İÇİN SARI KODLU FIRTINA VE YAĞMUR UYARISI ANTALYA İÇİN SARI KODLU FIRTINA VE YAĞMUR UYARISI

   5 Haziran Dünya çevre gününde Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun projelerinden bir tanesi olan Kumluca Belediyesi Organik Gübre Tesisi aldığı ödüller çevreye sağladığı olumlu etkilerle takdir kazanmaya devam ediyor.

   Organik madde; toprak verimliliği ve sürdürülebilir tarım açısından son derece büyük bir öneme sahiptir. Ülkemiz topraklarının tamamına yakınında organik madde içeriği yetersizdir. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için organik gübreler son derece önemli bir role sahiptir.

BİRİNCİLİK ÖDÜLLÜ ORGANİK GÜBRE TESİSİ

   2020 yılında inşası başlayan Organik Gübre Tesisi ile bölgenin büyük sorunu olan sera atıkları boş alanlara, dere yataklarına veya doğaya gelişigüzel atılması önlenerek Organik Gübreye dönüştürülmekte, çiftçiler desteklenmekte, insan ve çevre sağlığı da korunmaktadır.

Akdeniz Belediyeler Birliği Birlik Olağan Meclis Toplantısında Kumluca Belediyesi Organik Gübre Tesisi Projesiyle Başkan Köleoğlu, Kategori iki çevre ve alt yapı projelerinde birincilik ödülünü aldı.

GELECEĞİMİZ ÇOCUKLARA DAHA İYİ BİR DÜNYA BIRAKMAK HEDEFİMİZ

   Geri dönüştürülebilir atıkların toplanmasının çevreye olduğu kadar ekonomiye de önemli ölçüde katkı sağladığının altını çizen Başkan Köleoğlu ‘’2022 yılında Organik Gübre Tesisimize 7250 araç ile 46475 ton sera atığı getirilmiş olup, Organik Gübreye dönüştürüldü. Sıfır Atık Projemiz kapsamında ilçemizde oluşan atıkları değerlendirerek doğayı ve çevremizi koruyacak şekilde örnek bir belediye anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Daha önce dere kenarları ve çeşitli yerlere dökülerek hem yangına hem de çıkardığı gazlarla ekosisteme zarar veren sera atıklarını geri dönüştürerek çevremiz ve çiftçilerimize katkı sağlamaktayız. Elde ettiğimiz gübreleri çiftçilerimize ücretsiz dağıtarak Kumluca’nın kalkınmasına büyük destek sağlıyoruz.

   Kategori iki çevre ve alt yapı projelerinde birincilik ödülü aldık. Dünyada ve ülkemizde önem kazanan organik tarımın yapılabilmesi için organik gübrelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle de organik gübreler önem kazanmaktadır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakabilmek için geri dönüşüm çalışmalarımızı geliştirerek devam ettireceğiz’’ dedi.

Editör: ADEM AYDIN