MUĞLA'DA ÜNİVERSİTE RİNG SEFER ÜCRETLERİNİ 7 TL'DEN 1 TL'YE DÜŞÜRÜLDÜ MUĞLA'DA ÜNİVERSİTE RİNG SEFER ÜCRETLERİNİ 7 TL'DEN 1 TL'YE DÜŞÜRÜLDÜ

   Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesinde düzenlenen 19 Mayıs kutlamalarında geçen pazar günü Akdağ'da gölette boğulan öğrenciler anıldı.

   Sandıklı ilçesi Akdağ Tabiat Parkı'nda geçen pazar Hocalar Şehit Kamil Tunç Çok Programlı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri, kendi aralarında gezi programı düzenledi. Gezide Furkan Orçun Akçil (18) ve Servet Karaçil (18) dengesini kaybederek gölete düştü. Öğrencilerin düştüğünü gören servis şoförü Ramazan Aydın (28) ile gençlerin sınıf arkadaşları Halil Erkan (18), Mehmet Can Küçükoğlu (18) ve Konya'dan piknik için gelen Yusuf Keser (38) suya atladı. Gölete atlayanlar Furkan Orçun Akçil ve Servet Karaçil'i sudan çıkarırken, kendileri gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla 4 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

38b2c260e174bb318142ec48dc5b8fc5

   Hocalar ilçesinde planlanan 19 Mayıs kutlamalarındaki halk oyunları, stand up gösterileri, koşu ve yarışmalar iptal edildi. Bu oyun ve gösteriler yerine Hocalar Şehit Kamil Tunç Çapal Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlik kapsamında gölette boğulan öğrenciler anıldı. Anma programı kapsamında Yeşil Hisar Yunus Emre İlkokulu ve Hocalar Şehit Kamil Tunç Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan siyah kıyafet giyimli Türk Halk Müziği Korosu türkü ve ağıtlar seslendirdi. Anma programı kapsamında Mamoş Türküsü eşliğinde gölette boğulan öğrenciler Mehmet Can Küçükoğlu ve Halil Erkan'ın 19 Mayıs kutlamaları için hazırlık provalarında sergiledikleri gösteri, oyunlar ve fotoğraflarının sinevizyonda gösterilmesi duygulandırdı.

Editör: ADEM AYDIN