ÇAĞDAŞ Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Tevfik Kızgınkaya, derneğin Akdeniz Şubesi'nde düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı.

ÇGD Genel Başkanı Tevfik Kızgınkaya, ÇGD Akdeniz Şubesi Antalya Gazeteci Evi'ndeki yemeğe katıldı. Dernek üyesi gazeteciler ve davetlilerle bir araya gelen Kızgınkaya, ÇGD'nin 39 yıllık köklü bir gelenekten geldiğini ifade etti. Başkan Kızgınkaya, “Hem kuranlara hem de bugünlere getirenlere şükranlarımı sunuyorum. Bize bırakılan değerli bir emanet" dedi.

Örgütlü olmanın önemine değinen Başkan Kızgınkaya, şöyle konuştu: “ÇGD'nin hem Türkiye'de hem de dünya kamuoyunda önemli bir yeri var. 3 ayda bir Ankara'dan çıkan bir medya raporumuz var. Yabancı dile de çevrilip dağıtılıyor. Bu dünyanın çağdaş gazetecilere olan bakışının da bir yansıması. İmajımız ve beklentiler çok yüksek. Ancak örgütlülüğümüzü biraz daha dinamik hale getirmeliyiz."

CEZAEVİNDE 151 GAZETECİ VAR

Cezaevlerinde 151 gazeteci olduğunu kaydeden Tevfik Kızgınkaya, “Kalemini satmak istemeyenler ya işsiz bırakılıyor ya da hapse atılıyor. Bir gazeteci için yazamamak da özgürlüğün kısıtlanmasıdır. ÇGD olarak büyük bir dayanışma içinde, birbirimize sahip çıkarak arkadaşlarımızın özgürlüklerinden yoksun kalmalarını engelleyecek bir gücü oluşturmamız lazım. Örgütlülüğün gereği budur. Ya yanyana duracağız ya da hepimiz özgürlüğümüzden olacağız. Bu anlamda örgütlü mücadeleyi sağlamamız lazım" diye konuştu
Editör: TE Bilisim