ALANYA FESTİVALİ, YÖRÜK GÖÇÜ'YLE BAŞLADI HADİSE'YLE COŞTU

   Antalya'nın Alanya ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenen Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, binlerce vatandaşın katıldığı Yörük Göçü ile başladı. 3 gün sürecek festivalde Hadise sahne aldı.

AHŞAP HEYKELLER İZMİR'DE SERGİLENECEK AHŞAP HEYKELLER İZMİR'DE SERGİLENECEK

   Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, Atatürk Anıtı önünden Yörük Göçü ve Kortej Yürüyüşü'yle başladı. Yörük Göçü'ne Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kardeş şehirlerden gelen heyetler, Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeleri temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ve binlerce vatandaş katıldı. Alanya'ya özgü çok sayıda kültürel ve geleneksel değerin yer aldığı yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

7d89c37bc5d502f77b5ca387fe9c7ad4

   Yörük Göçü'nün ardından İskele Şelale Meydanı'nda festivalin açılış seremonisi gerçekleştirildi. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, müzik ve dans gösterisini sundu. Türk Cumhuriyetleri müziklerinin yanı sıra ülkemizin geleneksel müzikleri ve dansları ile renkli bir etkinlik gerçekleştirildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 21'inci Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'ne 16 ülkeden 300 kişilik heyetin katıldığını dile getirdi. Kaymakam Ürkmezer, Başkan Yücel ve festival alanını gezdi.

   HADİSE KONSERİ

   Festivalin ilk gününde Arslanbek Sultanbekov ve Hadise sahne aldı. Sevilen şarkılarını seslendiren Hadise'ye hayranları yoğun ilgi gösterdi. Başkan Yücel, Hadise'ye ipek kozasından yapılmış çiçek buketi, tablo ve tropikal meyve sepeti hediye etti. 

8bf75159272ac382e13e49d12f38ed36

Editör: ADEM AYDIN