ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM  FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM  FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

YAZAR SENAİ DEMİRCİ, “HAYAT BİZDEN NE BEKLER?” DEDİ

   Şair, yazar, televizyoncu Dr. Senai Demirci, 5. Kepez Kitap Fuarı’nda sevenleri ile söyleşi ve imza gününde buluştu.

   5. Kepez Kitap Fuarı yoğun katılımla devam ediyor. Yazarların kitapseverlerle buluştuğu fuarda, Şair, yazar, televizyoncu Dr. Senai Demirci de söyleşi ve imza gününde sevenleriyle bir araya geldi. Yazar Demirci,  “Hayat bizden ne bekler” diyerek, deneme, araştırma, öykü, günlük çalışmalarıyla kaleme aldığı tecrübelerini söyleşi de okurlarıyla paylaştı. Mimar Sinan Kongre Merkezi’ndeki 5. Kepez Kitap Fuarı’ndaki söyleşide Yazar Senai Demirci, görüp de görünmeyen kimdir, görünüp de görmeyen kimdir” sorusunun cevabını aradı. Yazar Demirci, görüp de görünmeyen tarafın seyircilerin olduğunu belirterek, bunun ayrıcalıklı bir konum olduğunun da altını çizdi.

Yazar-Senai-Demirci,-Hayat-bizden-ne-bekler-dedi_1

ALLAH TUZAKLARIN EN HAYIRLISIDIR

   Veranda sohbetlerinin meyvesi olan “Allah Yarına Bırakır Yanına Bırakmaz” adlı kitabından da kesitlere değindi. “Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.” diyerek sözlerini sürdüren Yazar Senai Demirci, “Allah tuzakların en hayırlısıdır. Tuzak görünmez. Görünmez olduğu kadar görünür bir tuzak haline gelir. Tuzağın görevi yokmuş gibi yapmaktır. Tuzak yokmuş gibi yaptıkça daha da tuzaklaşır. Yokluğuna inandırdıkça seni beni kendine çeker. Derin aldanışımızla bizi baş başa bırakır. Gözlerimizi uykunun siyahıyla vurur. “ dedi.

Yazar Demirci, insanın kendi kendine yetebileceğini sandığını da sözlerine ekledi.

GAFLET NASIL BİR NİMET?

 “Gaflet nimettir.” diyerek sözlerini sürdüren Yazar Demirci, “Vallahi nimettir. “ diyerek, Kahramanmaraş depremini hatırlattı. “Bunu 40 gün Maraş’ta kalınca anlıyorsunuz. Ben depremden önce mışıl mışıl uyuduğum günleri hatırlıyorum. Misafir olduğumuz otel yıkılmış. Gaflet nasıl bir nimet ki, başını yastığa koyabiliyorsun. Gaflet bir nimet.. Uçak yolculuğunu bile güzelleştiriyor. Yani Allah verdiğimi kabul etmesen de, yok saysan da olur diyor. “diye konuştu.

Yazar-Senai-Demirci,-Hayat-bizden-ne-bekler-dedi_3

YARATILMAK EN BÜYÜK ŞEREF

   5. Kepez Kitap Fuarı’nın ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Yazar Senai Demirci’nin söyleşisine konuk oldu.  Yokluk ve yok saymak konularına değinen Başkan Tütüncü, “Cenab-ı Rabbü’l Alemin,  her hangi birbirimizi yaratmamış olsaydı, hiç birimiz bir diğerinin yokluğunu çekmeyecekti. Cenab-ı hak bizi insan suretinde yaratmayı murat etti.  Bu yaratılmış açısından en büyük şereftir. “ dedi.

ÖMÜR İSRAFI

   Diyanetin Cuma hutbesine değinerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Ömür israfından söz edildi. Ben ilk defa duydum. İnsanın yaratılışına uygun hareket etmemesi sonucu geçen bir ömrün, ömür israfı olduğuna ve insanın israfı anlamına geleceğine yönelikti. Yani kavram tam anlamıyla insanın israfıydı… Cenab-ı Hak bizi insan suretinde yaratmayı murat etmişse, bizimde ömrümüzü, hayatımızı, kendimizi israf etmemize hakkımız olmadığı kanaatindeyim. “diye konuştu.

Editör: ADEM AYDIN