ANTALYALI HAYIRSEVERDEN KEPEZ'E MESLEK LİSESİ

   Vali Ersin Yazıcı, hayırsever Nevzat İnan tarafından Kepez'de yaptırılacak olan 24 derslikli, 'Nevzat İnan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temel atma törenine katıldı.

   Törene Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, hayırsever Nevzat İnan ve Mesude İnan ile çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı. Kepez Duraliler Mahallesi'nde 9449 metrekarelik arsa üzerine yapılacak Nevzat İnan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yapıldıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığı'na devredilecek.

MANAVGAT'TA ATV KAZASI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI MANAVGAT'TA ATV KAZASI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

b4f2349b54316d7a40cd0b869b0b2a39

ALLAH SAYILARINI ARTTIRSIN

   Antalya'da eğitimin kalitesini arttırmak adına büyük bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Yazıcı, "Bu güzel ana tanıklık ettiğimiz için çok mutluyum. Ama tabi ki teşekkürün en büyüğünü hayırseverlerimiz Nevzat bey ve Mesude hanıma yapmak istiyorum. Bu ülkede Nevzat beyden çok daha zengin olan insanlar var ama böyle bir güzelliği onlar yaşayamıyor. Bana göre Nevzat bey ve Mesude hanımın gönlü güzel olduğu için, kalplerinde o güzellikleri oluşturabildikleri için bu güzelliği Kepez'imize ve Antalya'mıza yaşatıyorlar. Bu işi yapmak için tabiki para lazım ama para her şeyi çözmüyor. Bunu yapmak için ön koşullardan biri gönlü güzel bir insan olmaktır. O yüzden ben Nevzat beye ve Mesude hanıma müteşekkirim" dedi. Antalya'nın hayırseverler noktasında Türkiye'de ilk sırada olduğunu tahmin ettiğini söyleyen Vali Yazıcı, "Allah sizin gibi hayırseverlerimizin de sayılarınızı arttırsın. İyi ki varsınız iyi ki sizin gibi insanlar var. Devlet millet iş birliğinin en güzel örneklerini sayenizde ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

GENÇLERİMİZE YEPYENİ UFUKLAR ÇİZİYORUZ

   Törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Duraliler Mahallesi’nin Kepez’in batı mahallelerinin merkezi olduğunu belirterek şöyle konuştu;

"Bu bölgede anaokulumuz, ilkokulumuz ve ortaokulumuz bulunmaktaydı. Şimdi hayırseverlerimizin girişimiyle güzel bir meslek lisesine kavuşuyor olmanın da mutluluğu içerisindeyiz. Türkiye’de son yıllarda meslek eğitimine ne kadar önem verildiği, ilgi duyulduğu öğrencilerimiz ve ailelerimiz tarafından mesleki eğitimin ne kadar esaslı bir eğitim yöntemi, şekli, tarzı olduğu hakikati kavrandığında bu bölgemiz için son derece önemli bir yatırım olacak. Sayın valimizin destekleriyle, hükümetimizin katkılarıyla, hayırseverlerimizin de yapmış olduğu bu fedakarlıklarla gerçekten Kepez'de son derece büyük bir eğitim seferberliği var. Bu eğitim seferberliğin içerisinde olmak, eğitimin etrafında kalplerimizi, gönüllerimizi hep birlikte birleştirmek, devletimize de destek olmak, gençlerimize yepyeni ufuklara çizmek bizim için en önemli önceliklerden birisi."

DOĞDUĞUM VE DOYDUĞUM YERLERE BORCUM VAR

   Törende konuşan hayırsever Nevzat İnan da, Vali Ersin Yazıcı'nın Meslek Lisesi yapılması konusunda kendisini ikna ettiğini belirterek, "Valimiz beni ikna etti iyi ki de etti. Merkezde nüfus yoğunluğun yüksek olduğu Kepez ilçemize var olan arsaya Meslek Lisesi yapmaya karar verdik. Ben üretimde görev alacak kalifiye insanların yetiştirilmesini ülkemizin geleceği için çok önemli buluyorum. Burada önemli olan şehrimiz, ülkemiz ve çocuklarımızdır. Doğduğum ve doyduğum yerlere borcum olduğunu düşünerek hareket ediyorum. Bu doğrultuda da elimden geleni yapıyorum" dedi.

   Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Nevzat İnan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. 

947e78c4bc3bd7b5ec918ee7bb77dab9

Editör: ADEM AYDIN