Antalya'da yaşayan yerleşik yabancılardan oluşan müzik korosu, müzikseverleri dünya şarkılarıyla buluşturdu.

Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi ile Lider Kadınlar Platformu işbirliğinde Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu'nda gerçekleşen Yabancılar Korosu'nun 'Her Dilden Şarkılar' adlı konserine yerli ve yabancı müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

Aynı zamanda Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi ile Lider Kadınlar Platformu'nun başkanı da olan şef Zera Vareldzhi'nin yönettiği Konyaaltı Yabancılar Korosu'nun Türk, Rus, Tatar ve Ukrayna uyruklu üyeleri sahnedeki yerlerini aldı.

   SOLİSTLER SAHNEDE

   Konyaaltı Kent Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Ertan Yılmaz'ın konuşmasının ardından başlayan konserin sunumunu, Rusça ve Türkçe öğretmeni Svetlana Shumina üstlendi. Konserin solistleri ise profesyonel ses sanatçıları İrina Yalçın, Landysh Galeeva, Anastasiia Kutcenko, Elfira Erkin oldu.

50 kişiden oluşan koro ve solistler, orkestra eşliğinde Türkçe, Rusça, Tatarca ve Ukraynaca şarkıları seslendirdi. Salonu dolduran izleyici, dünya şarkılarıyla coştu, birçok şarkıya hep bir ağızdan eşlik edildi. Orkestra, solistler, koro üyeleri alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı.

İSPANYOL ŞARKICI BUİKA, AKRA CAZ'DA BÜYÜLEDİ İSPANYOL ŞARKICI BUİKA, AKRA CAZ'DA BÜYÜLEDİ

   KÜLTÜRLER BULUŞTU

   Koronun şefi Zera Vareldzhi, Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi ile Lider Kadınlar Platformu'nun hayata geçirdiği projelere destek veren Konyaaltı Belediyesi Başkanı Semih Esen'e, izleyicilere teşekkür etti. Vareldzhi, "Dünyanın birçok ülkesinden insanlar güzel Antalyamızda huzurlu ve mutlu yaşıyor. Ülkelerin örf, adet ve geleneklerini Antalya'da buluşturuyor, kültürleri kaynaştırıyoruz. Milletler arasında dostluk köprüleri oluşmasında kültür-sanatın önemi çok büyük" dedi.

Editör: ADEM AYDIN