FOTOKAPANA YAKALANDI FOTOKAPANA YAKALANDI

II. Moskova İç Mekan ve Tasarım Haftası unutulmaz anlara ve başarıya imza attı

     650’den fazla sektör lideri firmanın ve tasarımcının katılımıyla gerçekleşen II. Moskova İç Mekan ve Tasarım Haftası yarattığı sinerji ile yeni iş bağlantılarının kurulmasına ve tasarımın katma değer artışına katkı sağladı.

6-9 Mayıs tarihleri arasında Rusya’nın başkentinde düzenlenen II. Moskova İç Mekan ve Tasarım Haftası; fuar ve pazar yeri, açık oturumlar, konferanslar ve atölye çalışmaları gibi sektöre yönelik birçok önemli etkinlikle başarıyla tamamlandı. 4 gün boyunca gerçekleşen açık oturumlar, konferans ve çalıştaylar Moskova ve Rusya’nın farklı bölgelerinden gelen ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

midv-pic3_102049032

VDNKh’de (Ulusal Ekonomik Başarılar Sergisi) No. 55 ve No. 57 pavilyonlarının ana mekan olarak öne çıktığı II. Moskova İç Mekan ve Tasarım Haftası kapsamında Moskova’nın farklı noktaları birer sergi mekanına dönüşürken dünyanın her yerinden gelen şirketler, kreatörler ve modern kuruluşlar mobilya ve iç mekan tasarımı alanındaki mevcut çözümlerini sergiledi. 253 binden fazla ziyaretçi yeni sezon trendlerini ilk kez görme fırsatı yakalamanın yanı sıra, onlara özel indirimli fiyatlarla satın alma şansı elde etti. Sanat ve tasarım açısından bir değer yakalayan etkinlik, sunduğu uluslararası pazar ortamıyla ticari açıdan da amiral gemisi markalar, gelecek vadeden işletmeler ve otantik yerel şirketlerin ürünlerini profesyonel dünya topluluğunu ve geniş bir potansiyel alıcı kitlesine sunmasına da olanak tanıdı.

    Etkinliğin mayıs ayındaki edisyonunda sektörün liderleri ve trend belirleyicileri de dahil olmak üzere 650’den fazla Rus ve uluslararası marka bir araya geldi. Etkinlik programına Hindistan, Peru, İran, Vietnam ve diğer ülkeleri temsil eden yabancı şirketler de katıldı. Bir Türk mobilya imalat şirketi olan WELTEWHOME da ürünlerini dünyanın dört bir yanından özel alıcılara ve tasarımcılara gösterdi. İlham verici tasarımlar ve ürünlerle ziyaretçilere ilham veren haftada, 13,8 milyar rubleyi aşan iş anlaşması imzalandı.

midv-pic4_102049284

    II. Moskova İç Mekan ve Tasarım Haftası, endüstride uluslararası ortaklıkların kurulması ve güçlendirilmesi için de bir platform oluşturdu. Örneğin etkinlik içinde Hindistan, BAE, Kazakistan, Kırgızistan ve Ermenistan’dan firmalarla uluslararası iş birliği anlaşmaları imzalandı. Etkinliğe Kosta Rika, Nikaragua, Peru, Cezayir, Özbekistan, Umman, Japonya ve Yemen’den heyetler de katıldı.

   650’den fazla firma çözümlerini sundu

    Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin şunları söyledi: “Rusya ve dost ülkelerden 650’den fazla şirket çözümlerini sundu. Kasım 2022’de Moskova’da düzenlenen ilk etkinliğe kıyasla %46 daha fazla marka ve %20 daha fazla ziyaretçi gördük. Ayrıca, iş programına katılan uzmanlar, Rusya'da ve dünyada sektörün mevcut durumu ve beklentileri, konut ve ticari alanların tasarlanmasına yönelik modern yaklaşımlar ve diğer önemli konular hakkında konuştular.”

Ürünlerin sunulduğu sergi kadar önemli bir diğer etkinlik de dünyanın dört bir yanından gelen konuşmacıların yer aldığı iş ve eğitim programı oldu. Önemli isimler arasında ünlü Brezilyalı tasarımcı ve Casa Vogue Tasarım Ödülü finalisti Juliana Lima Vasconcellos ve Güney Afrika’dan GQ Yılın Tasarımcısı Tristan du Plessis de yer aldı. Tayland, Peru, Meksika, Hindistan ve diğerleri olmak üzere 8 ülkeden toplam 152 ve 11 uluslararası konuşmacı bu program kapsamında sunum yaptı. Yüzden fazla tematik oturumdan oluşan program hem genel hem de uzman izleyicilerden yoğun ilgi görmeyi başardı.

   İlk iki edisyonuyla iç mekan, mobilya, dekorasyon ve tasarım sektörlerinde yerel, bölgesel ve uluslararası alanda dikkat çeken Moskova İç Mekan ve Tasarım Haftası bir sonraki organizasyonunda kapsamını daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Editör: ADEM AYDIN