MUĞLA'DA 90 KADIN ÜRETİCİYE SAMAN BALYASI DAĞITILDI

   Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ait arazide hasadı yapılan otlardan elde edilen saman balyaları, Milas ilçesindeki 90 kadın üreticiye dağıtıldı.

   Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ait 103 dönüm arazide Yem Bitkisi Yetiştiriciliği projesi kapsamında yetiştirilen karışık yeşil ot hasadı yapıldı. Verimin iyi olduğu tarladan yaklaşık 45 tona yakın ürün elde edildi. 2 bin saman balyası yapılarak tamamı 'Kadın dayanışması ile koyun yetiştiriciliği' projesi kapsamında Milas'ta destek alan 90 kadın üreticiye ve yangından etkilenen mahalle muhtarlıklarına törenle dağıtıldı.

   Milas Tarımsal Üretim İstasyonu'ndaki törende konuşan Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, "20 yıldır hazinede olan arazimizi tekrar müdürlüğümüze kazandırarak burada üreticilerimiz için yem bitkisi yetiştirdik. Bu yıl verim bahar yağmurlarıyla güzel oldu. Yaklaşık 45 tona yakın ürün elde ettik ve tamamını dağıtıyoruz.  Biz destek vermeye devam edeceğiz, sizler üretmeye. Üretmek dışında başka şansımız yok" dedi.

2 ÇOCUĞUNUN ANNESİNİ 24 BIÇAK DARBESİYLE YARALADI 2 ÇOCUĞUNUN ANNESİNİ 24 BIÇAK DARBESİYLE YARALADI

   Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke de "Milas, tarımsal potansiyeli yüksek ve her türlü üretimin yapıldığı bir ilçe. Bu anlamda şanslıyız" diye konuştu. 

bc209a9a939694cb8155810a7c280f5a

Editör: ADEM AYDIN