Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 102 kişilik meclisinde sadece 4 kadın üye yer alırken, 5 kişilik 'Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda ise sadece 1 kadın meclis üyesi görev yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi meclisinde 102 üye yer alıyor. Bu üyelerin 56'sı Ak Parti, 28'i CHP, 17'si MHP ve 1 kişi bağımsız sıralarında Antalya için verilen kararlarda oy kullanıyor. Mecliste kadın üyelerin sayısının az olması dikkati çekiyor. Ak Parti ve MHP grubunun hiç kadın meclis üyesi bulunmazken, CHP'nin 4 kadın meclis üyesi bulunuyor. 2016 nüfus verilerine göre Antalya'daki kadın ve erkek nüfus oranı neredeyse yarıya yarıyayken (erkek yüzde 50,46 kadın 49,54) meclisteki kadın üye sayısı azlığı dikkati çekiyor. Mecliste görev yapan kadın üyelerin isimleri ve meslekleri şöyle:

“Songül Başkaya (gazeteci), Nurdan Aslı Bayar (turizmci), Arzu Yıldırım (ziraat mühendisi), Cansel Tuncer (avukat)"

5 ÜYEDEN 1'İ KADIN

Nisan ayında Büyükşehir Belediyesi'nin komisyon seçimleri için yapılan oylamada 'Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na 5 üye seçildi. Ak Parti grubundan Ali Rıza Zorlu, Fırat Demirci ve Mehmet Uyar, MHP'den Mustafa Tuna ile CHP'den Arzu Yıldırım komisyona seçilen isimler oldu.

HİÇ TOPLANMADI

5 kişilik 'Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu' tek kadın üyesi olan Arzu Yıldırım, komisyonun sadece adının var olduğunu belirterek, “Bu komisyonun önceki yıl da üyesiydim. Fakat hiç toplanmadık. Büyükşehir Belediyesi, şu ana kadar komisyonun toplanmasına gerek görmedi. Bildiğim kadarıyla da daha önce de hiç toplanmadı. Komisyonun adı var, faaliyeti yok. Vasıfsız bir komisyon" dedi.
Editör: TE Bilisim