KALEİÇİ'NDE TARİHİ EV KÜLE DÖNDÜ 

   Antalya'nın tarihi Kaleiçi bölgesinde yer alan iki katlı kullanılmayan ahşap ve kerpiç ev, yangında küle döndü. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar devam etti.

   Yangın, saat 01.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kaleiçi Barbaros Mahallesi Hamit Efendi sokakta yer alan 2 katlı kullanılmayan ahşap ve kerpiç evde çıktı. Tarihi evden duman ve alevlerin yükseldiğini görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede gelen Kaleiçi İtfaiye istasyonu ekipleri, yangının büyüklüğü dolayısıyla diğer istasyonlardan takviye istedi. Evin kerpiç ve ahşap olmasından dolayı alevler kısa sürede çatıyı tamamen sardı. Sokağın dar olmasından dolayı itfaiye ekipleri yangın yerine yakın bir mesafeden söndürme çalışmalarına başladı. Destek gelen itfaiye ekiplerinin de katılımıyla yangın 2 saatte kontrol altına alınırken, sabahın ilk saatlerine kadar da soğutma çalışmaları devam etti. Tarihi evin üst kısmı ve iç kısmı tamamen yanarken, zaman zaman da çökmeler meydana geldi. Ekipler yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlattı.

d7d8033b87ead6ba72aae070787dcf21668b555b6005cefcd6c4e4dc95a8d7bf

TARIM VE ORMAN BAKANI YUMAKLI’NIN KATILIMIYLA TZOB’DA İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ TARIM VE ORMAN BAKANI YUMAKLI’NIN KATILIMIYLA TZOB’DA İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Editör: ADEM AYDIN