Kaş’ta Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü sabah 06:16’da camilerde bayram namazı kılınacak. Geleneksel Kurban Bayramı bayramlaşması ise 17 Haziran Pazartesi günü Kurban Bayramının ikinci günü saat 11:30’de Cumhuriyet Meydanı Kaş Belediye Çay Bahçesinde yapılacak proğram töreniyle kamuda görevli personel ile vatandaşlar bayramlaşacak.  Kurum amirleri tarafından ilçede bulunan Şehit yakınları ve Gaziler ziyaret edilecek.

   Kaş’ta Kurban Bayramı namazı 16 Haziran Pazar günü saat 06:16’da ilçedeki camilerde vatandaşlarla kılınacak. Bayramlaşma Proğramı ise 17 Haziran Pazartesi günü saat 11:30’da Belediye Çay Bahçesinde gerçekleşecek.

Antalya’nın Kaş İlçesi’nde 16 Haziran Pazar günü sabah saat 06:16’da ilçedeki camilerde Kurban Bayramı namazı kılınacak. Kaş İlçesi’nde 62 yıldır yapılan geleneksel bayramlaşma proğramı töreni her yıl olduğu gibi bu yılda Kamuda görevli personel ile vatandaşların geleneksel Kurban Bayramı Bayramlaşma proğramı töreni ise 17 Haziran Pazartesi günü saat 11:30’da  İlçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı Kaş Belediye Çay Bahçesi”nde yapılacak.

KAŞ’IN KURBAN BAYRAMINDA DOLU OLMASI BEKLENİYOR

   Kaş İlçesi’nde 9 günlük Kurban Bayramı tatili için hazırlıklar tamamlandı. Bayramda ilçedeki tüm konaklama tesisleri başta olmak üzere tüm turistik işletmeler ilçeye gelecek misafirleri ağırlamayı bekliyor.

   9 günlük bayram tatili nedeniyle, yapılan rezervasyonlarla beraber ilçedeki oteller, pansiyonlar, kampingler, apartlar, villaların  dolması bekleniyor. Yetkililer, Kaş halkına ilçeye gelecek olan tatilcileri, evlerinde misafir etmeleri tavsiyelerinde bulundular. Kaşlı Turizmciler şimdiden çifte bayramı yaşıyorlar. Şimdiden bayrama sayılı günler kala Kaş’ta 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yapılan rezervasyonlarla doluluk oranının % 90 olması turizmciyi rahatlattı. Turizmci, Kurban Bayramında 9 günlük bayram tatilinde iç pazarda yaşanan düşüşü, bayram döneminde telafi edecek. Oteller, pansiyonlar, kampingler, apart ve villalar başta olmak üzere turistik tesislerde yüzde yüz doluluk bekliyor. Turizmciler, Kurban Bayramı öncesi iç pazarda yaşanan düşüşün, bayram dönemindeki hareketlilikle amorti edilmesini bekliyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatili için son hazırlıkların yapıldığı Kaş'ta, işletmecilerin umutları ise yerli turistler. Bayramda tatile ilçeye gelecek yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak olan işletmeciler, bayram öncesi son hazırlıklarını tamamladılar. Bayram dolayısı ile ilçeye gelen misafirlerin huzur ve güvenli bir tatil yapmaları için tüm önlemlerin alınacağını belirten yetkililer Kaşlı vatandaşların ve bayram tatiline Kaş’a gelecek tüm konukların rahat olmaları için her türlü tedbirlerin alındığını söyledi.

   Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar tüm vatandaşların mübarek Kurban Bayramını kutladı. Kaymakam Öztürk yaptığı açıklamada; ” Bu vesile ile tüm çalışma arkadaşlarınım ile ailelerinin ve vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını kutlar, Bayramın başta aziz milletimiz olmak üzere tüm insanlığa birlik, beraberlik, sağlık, mutluluk, huzur getirmesini temenni eder, dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini dilerim”dedi.

   Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan ise Kaş İlçesi’ne bayram tatili nedeniyle tatile gelecek olan tüm konukların tatillerini en iyi bir şekilde geçirebilmeleri için her türlü tedbirlerin alındığını belirterek; ” Başta Kaşlı vatandaşlarımızın olmak üzere, tatile gelen konuklarımızın mübarek Kurban Bayramını tebrik ederim” dedi. Başkan Demirhan Kurban Bayramı süresince belediye çalışanlarının 24 saat nöbetleşe görev yapacaklarını ve ilçeye gelecek olan misafirler için her türlü tedbirin alındığını söyledi.

   Kaş İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu ise yayımladığı bayram mesajında;  “ 15 Haziran Cumartesi günü Bayram Arefesi, 16 Haziran Pazar günü ise mübarek Kurban Bayramının birinci günü. Bizleri bu güne kavuşturan Rabbimiz’e Hamd olsun. Allah’a gönülden bağlılığın, toplumsal dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel örneklerini verdiğimiz Rahmet, şefkat, acıma duygularının doruğa çıktığı, yüzlerin güldüğü, keder ve üzüntülerin giderildiği, evlerin bereketlendiği, fakir ve yoksulların sevindirildiği bir kutlu bayrama kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Dini ve Milli hayatımızda önemli bir yeri olan bayramların amacı; sosyal dayanışma, yardımlaşma ve toplumsal kaynaşmayı sağlamak, kardeşlik, birlik-beraberlik duygularını pekiştirmek ve birlikte yaşama arzusunu milletçe ortaya koymaktır. Bayramlar, sevinçlerin paylaşıldığı ve ayrılıkların giderildiği, akrabaların, komşuların ve dostların ziyaret edildiği, öksüzlerin, yetimlerin, fakirlerin, kimsesizlerin ve gariplerin sevindirildiği, vefat edenlerin hayırla yad edildiği, küskünlerin, dargınların barışıp kucaklaştığı müstesna günlerdir. Kurbanlarımızı keserken mümkün olduğu kadar dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı verecek şekilde kesilmesi, basın-yayın organlarına yansıyan nahoş görüntülerin olmaması, Kaş’ımız ve ülkemizin itibarı açısından da büyük önem arz etmektedir. Kurban Bayramının; milletimizin birliğine, beraberliğine, barış ve huzuruna, milli ve manevi değerlerde bütünleşmesine, İslam âleminde kan ve gözyaşlarının kesilmesine vesile olmasını diler, Bu duygu ve düşüncülerle öncelikle Kaş halkımızın ve tüm Milletimizin mübârek Kurban Bayramını kutlar, daha nice bayramlara, milletçe sıhhat ve afiyetle, birlik ve beraberlik içerisinde erişmemizi Cenâb-ı Hak'tan niyaz ederim”dedi.

   KAŞ’TA GELENEKSEL KURBAN BAYRAMI BAYRAMLAŞMASI 17 HAZİRAN PAZARTESİ GÜNÜ

   Kaş İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek olan Geleneksel Kurban Bayramı bayramlaşma töreni Kurban Bayramının İlçe halkıyla kamuda görevli personel bayramın ikinci günü 17 Haziran Pazartesi günü saat 11:30'da Kaş Cumhuriyet Meydanı’ndaki Belediye Çay Bahçesi’nde protokol ile halkın 62’nci geleneksel Kurban Bayramı bayramlaşma töreni yapılacak. Ayrıca kurum amirleri tarafından Kaş İlçesi’nde bulunan şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek.

KAŞ GÜREŞLERİNİN BAŞPEHLİVANI İSMAİL BALABAN KAŞ GÜREŞLERİNİN BAŞPEHLİVANI İSMAİL BALABAN

   KAŞ KAYMAKAMI TEVFİK KUMBASAR’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

   Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar tüm vatandaşların mübarek Kurban Bayramını kutladı. Kaymakam Kumbasar yaptığı açıklamada” Bu vesile ile tüm çalışma arkadaşlarınım ile ailelerinin ve vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını kutlar, Bayramın başta aziz milletimiz olmak üzere tüm insanlığa birlik, beraberlik, sağlık, mutluluk, huzur getirmesini temenni eder, dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini dilerim”dedi.

   KAŞ YÜZDE 100 DOLULUK BEKLİYOR

  Kaş Turizm Yetkilieri yaptıkları açıklamada, 62 bin nüfuslu ilçede butik oteller ve villalardaki toplam yatak kapasitesinin 25 bini aştığını söyledi. Bayram için yüzde 90 doluluğa ulaşıldığını açıklayan yetkililer, yüzde 100 doluluk beklediklerini söyledi. Günübirlik ziyaretçilerle bayram günlerinde nüfusun 200 bin civarında olacağını belirten yetkililer, “Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Misafirlerimizin rezervasyonlarını yaptırarak gelmelerini öneriyoruz" diye konuştu.

Editör: ADEM AYDIN