KAŞ MÜFTÜLÜĞÜ VE MÜFTÜ TOPALOĞLU'NUN GURUR GÜNÜ

   Kaş Müftülüğü Mehmet Gözalıcı Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu, meyvelerini toplamaya devam ediyor.

   Kaş İlçe Müftülüğüne bağlı Mehmet Gözalıcı Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu'nda eğitim gören aynı zamanda İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu'nun kızı olan Zümra Topaloğlu, hafızlık eğitimini tamamlayarak mezun oldu. Böylece Kaş'ta ilk Kız Hafızlık Kur’an Kursu olma özelliği taşıyan Mehmet Gözalıcı Kur'an Kursu, üçüncü hafızını da yetiştirmiş oldu.

   Hafızlığını tamamlayan Zümra Topaloğlu için Kurs'ta taç takma merasimi düzenlendi.

  Programda konuşan Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya yaptığı açılış konuşmasında;" Cenab-ı Hakk'ın her harfini koruduğu Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in zihni ve kalbi taşıyıcısı ve hafızı olmak, erişilmeye layık en şerefli unvanların başında gelir. Sizlere, ailenize ve sizi yetiştiren hocalarınıza yürekten teşekkür ediyorum. Kursumuzun ilk hafızlarından olan kardeşimizi, hafız kızımızın babası olan kıymetli Kaş Müftümüz Turgut Topaloğlu'nu ve ailesini tebrik ediyorum." dedi.

Kaş İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu ise yaptığı konuşmasında;" Cenab-ı Allah bizlere bugün gururların en güzelini yaşattı, evladım Zümra'nın hafız olduğunu gösterdiği gibi, şuan kurslarımızda eğitim gören 60'a yakın hafız adayı yavrularımızın hafızlık merasimlerini yapmayı da inşallah rabbim bizlere gösterir. Müftülük olarak atıl durumda bulunan kurslarımızı hizmet verme noktasına getirdik elhamdülillah. Öyle  ki Antalya genelinde hem erkek, hem de kız hafızlık kursu eğitimi veren bir kaç ilçeden birisi olma gururunu da yaşıyoruz. Kurslarımızın ayakta kalması noktasında özveriyle çalışan din görevlilerimiz ve hayırseverlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Davetimize icabet eden ve desteğini her daim hissettiğimiz başta il Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya hocama, ilçe müftülerimize ve kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum, kurs görevlilerimize ve hocalarımıza özverili çalışmaları  nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum"dedi.

ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞINA BÜYÜK İLGİ ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞINA BÜYÜK İLGİ

   Proğram öğrenciler tarafından okunan Kur'an tilavetinin ardından, şiirler ve naat-ı şerif seslendirildi.

Hafız Zümra Topaloğlu'nun annesi, İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu'nun eşi Gülsüm Topaloğlu hanımefendinin kızına yazmış olduğu mektubun okunması sırasında salonda bulunanlar duygularına hakim olamadı. Hafız öğrenci için düzenlenen taç merasiminde Hafız Zümra Topaloğlu ilçe  Müftülüğü tarafından altınla ödüllendirildi. İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya tarafından ise kendisine ödül ve çiçek verildi.

   Düzenlenen programa İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, eşi hanımefendi ve İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu'nun yanısıra, eşi Gülsüm Topaloğlu, Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Salih Usta, Demre Müftüsü Kemal Akpınar, Kaş İmam Hatip Lisesi Müdürü Halil Gökçe, hayırseverler Zühra Tuna, Ramazan Göcekli, Kaş İlçe Müftülüğü din görevlileri, öğretmenler, kurs yönetici ve hafızlık öğreticileri Betül Yazıcı, Melek Güngör, Hanife Tıraş, diğer hafızların aileleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, yemek ikramı, pasta kesimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Editör: ADEM AYDIN