BÜYÜKŞEHİR KOVAN VE MAKİNE TEÇHİZAT DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR BÜYÜKŞEHİR KOVAN VE MAKİNE TEÇHİZAT DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

   KAŞ İLÇESİ’NDE 2. KAŞ TARIM FUARI TÖRENLE AÇILDI

   Kaş İlçesi’nde 2. Kaş Tarım Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

    Antalya’nın Kaş ilçesinde bu yıl 25-27 Nisan’da ikincisi düzenlenen Tarım, Seracılık, Gıda ve Tarım Makineleri İhtisas Fuarı 25 Nisan Salı günü düzenlenen törenle açıldı. Kaş İlçesi’nin Kınık Mahallesi’nde Kaş Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) denetiminde düzenlenen fuara, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Ziraat Odası destek veriyor. Marmaris Fuarcılık Organizasyon Halkla İlişkiler Limited Şirketi (MARFO Fuarcılık) tarafından gerçekleştirilen fuarda, yüzlerce farklı marka tarımsal ürün ve tarımda kullanılan ekipmanlar yer alıyor. Kınık Kapalı Pazar Yeri’nde 55 katılımcı firmanın hazır bulunduğu fuar, üç gün boyunca 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek. 27 Nisan Perşembe gününe kadar açık kalacak. Fuara yoğun ilgi gösteriliyor.

Fuarın açılışında konuşan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı konuşmada” ülkede ve dünyada turizmle tanınan Kaş’ta tarım gerçeği var. Bir farkındalık olması maksadıyla çiftçiler, üreticiler ve ihracatçılarla tedarikçileri buluşturmak istedik.  Fuara katılımın geçen yıla göre artarak, iki katına çıktığını görebiliriz. Kaş’taki çiftçilerin, vatandaşların fuara ciddi bir teveccühü olduğunu, bölgeyi tercih eden katılımcılara teşekkür ediyoruz. Kaş’ın yayla bölgesinde meyveciliğe, Kınık, Ova, Yeşilköy, Çavdır, Çayköy, Palamut ile Uğrar, Kasaba, Karadağ, Dirgenler bölgesinde domates, kapya ve sivri biber başta olmak üzere tarımsal üretimin varlığına dikkat çekmek istiyorum. Seracılarımızın üretici çiftçilerimizin zor şartlarda ürettikleri bu ürünleri iyi fiyata, değerinde satılması gerekiyor.

Organize Gıda Sanayi çalışması da sürüyor

Başkan Ulutaş, 2018 yılında Kınık’ta başlatılan Büyük Hal projesinin devam ettiğini hatırlatarak, “İller Bankası buna kredi desteği sağlıyor, Büyükşehir de sürdürüyor. Burada üretilen ürünlerin, belki yaş sebze meyve olarak satılamaması durumunda türev ürünlere dönüştürülerek, daha iyi rakamlara pazarlanmasıyla ilgili çalışmamız vardı, Organize Gıda Sanayi çalışması. Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı, Kumluca Ticaret Odası (KUTSO), Büyükşehir, İlçe Belediyesi, Valilik nezdinde bu çalışma da sürüyor. Sayın vekilimiz Atay Uslu ve diğer vekillerimiz, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bu konuda destek veriyor.” dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapılarak, stantlar gezildi.

Fuarın açılışına, AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu, Mustafa Köse, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, Kaş Emniyet Müdürü Suat Kutbay, MHP Kaş İlçe Başkanı Cemil Kolak, KUTSO Meclis Başkanı Fahri Özen, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kaş Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin, Kaş Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hamza Ustaer, Kaş Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, çiftçiler ve vatandaşlarkatıldı.

342869554_532605365744024_3787309941189053937_n

52ed6290-a3b4-4a50-ad76-5a60b18e0cf7

26cf848b-c120-4ece-b545-6b759ad6631b944286f6-30d8-48be-aff8-7724aba5d799

Editör: ADEM AYDIN