KAŞ, İKİNCİ KEZ TAM ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK!

   Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (TAM) 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Kaş ilçesinde 19 Mayıs Cuma günü başlıyor.

ANTALYA İÇİN SARI KODLU FIRTINA VE YAĞMUR UYARISI ANTALYA İÇİN SARI KODLU FIRTINA VE YAĞMUR UYARISI

   Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (TAM) 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, 19-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında yeniden Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenecek olan kongre 19 Mayıs Cuma günü başlıyor. Türkiye, ABD, İngiltere, Azerbaycan gibi ülkelerden bilim insanlarının katılacağı kongrede toplam 15 oturumda 75 bildiri sunulacak. 100’ü aşkın bilim insanının kayıt yaptırdığı kongre Kaş Belediyesi ile Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin destekleriyle gerçekleştirilecek. Kongre Düzenleme Kurulu, TAM 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin bu yıl Cumhuriyetin yüzüncü yılına armağan edildiğini duyurdu. Sosyal bilimlerin her alanından Türkçe ve İngilizce çalışmaların kabul edildiği kongreye, katılımcılar yüz yüze veya online olarak katılabilecek.

   Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın da katılacağı açılış oturumunda Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Poyraz Gürson çağrılı konuşmacı olarak yer alacak. Ayrıca Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Arş. Gör. Tolgahan Tiktaş, bağlama dinletisiyle katılımcılara keyifli anlar yaşatacak. 21 Mayıs Cumartesi günü ise Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yazar Ekin Kadir Selçuk, “Gençlik Güzel Şey” kitabını okurları için imzalayacak. Deniz, doğa ve kültür turizmine yıllardır ev sahipliği yapan Kaş, geçen yıl ilkini gerçekleştirerek tanıştığı Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresine ikinci kez ev sahipliği yapıyor. Kaş, 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi ile birlikte turizm çeşitlenmesi hedefi doğrultusunda “kongre turizmi” alanında da emin adımlarla ilerliyor. Tarih, doğa ve bilimin buluşacağı kongre, 21 Mayıs Pazar günü Patara Antik Kenti gezisiyle son bulacak.

82dc8468-3278-4ec6-8c14-4fbfe728ae1a

Editör: ADEM AYDIN