Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (TAM) 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Kaş ilçesinde sona erdi.

   Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (TAM) 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, 19-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında yeniden Antalya’nın Kaş ilçesinde 19 Mayıs Cuma günü Kaş Kültür Evinde başlayan kongre 21 Mayıs Pazar günü etkinliklerle ve söyleşilerle sona erdi. Türkiye, ABD, İngiltere, Azerbaycan gibi ülkelerden bilim insanlarının katıldığı kongrede toplam 15 oturumda 75 bildiri sunuldu. 100’ü aşkın bilim insanının kayıt yaptırdığı kongre Kaş Belediyesi ile Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin destekleriyle gerçekleştirildi. Kongre Düzenleme Kurulu, TAM 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin bu yıl Cumhuriyetin yüzüncü yılına armağan edildiğini duyurdu. Sosyal bilimlerin her alanından Türkçe ve İngilizce çalışmaların kabul edildiği kongreye, katılımcılar yüz yüze ve online olarak katıldı.

IMG_1600

BAKAN BÖCEK TARIMDA İSTİHDAMI ARTTIRACAK PROJELER İLE GELİYOR BAKAN BÖCEK TARIMDA İSTİHDAMI ARTTIRACAK PROJELER İLE GELİYOR

   Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın da katıldığı açılış oturumunda Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Poyraz Gürson çağrılı konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Arş. Gör. Tolgahan Tiktaş, bağlama dinletisiyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı. 21 Mayıs Cumartesi günü ise Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yazar Ekin Kadir Selçuk, “Gençlik Güzel Şey” kitabını okurları için imzaladı. Deniz, doğa ve kültür turizmine yıllardır ev sahipliği yapan Kaş, geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği ve tanıştığı Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresine ikinci kez ev sahipliği yaptı. Kaş, 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi ile birlikte turizm çeşitlenmesi hedefi doğrultusunda “kongre turizmi” alanında da emin adımlarla ilerliyor. Tarih, doğa ve bilimin buluştuğu kongre, 21 Mayıs Pazar günü Patara Antik Kenti gezisiyle sona erdi.

   Sosyal Bilimler Kongresinde Düzenleme Kurulu Üyesi Mustafa Gökmen yaptığı konuşmada “ Bir kongreyi daha başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğu içersindeyiz. 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongremizde görüşmeküzere. Kongreye ev sahipliği yapan Kaşlılara ve Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

365d11d2-921f-4fad-92ac-301913f3dce1

IMG_1603516a739f-e4af-4c6c-8d66-55db99bcd80d

Editör: ADEM AYDIN