Kaş İlçe Müğftülüğüne bağlı Çayköy Mahallesi Aşağı Camii İmam Hatibi Zekeriya Kaya haftanın belirli günlerinde çocuklara iftarlık ikramında bulunuyor.
Projesi hakkında açıklamada bulunan Kaya yaptığı açıklamada "İçerisinde bulunduğumuz pendemi maalesef bizlerin olduğu kadar çocuklarımızın alışkanlıklarını da etkiledi. Hem geçen yıl, hem de bu yıl Ramazan ayında teravih namazlarımızı Camiilerimizde kılamadık. Dolayısıyla Teravih namazlarında Camilerimizi dolduran çocukların seslerine, sevinçlerine hasret kaldık. Maalesef içinde bulunduğumuz salgın hastalık, özellikle çocukların Ramazan'ın güzelliklerini yaşamasına, görmesine biraz engel oldu.
Bu sebeple bizler de hayata geçirdiğimiz ve farkındalık oluşturma amacı taşıyan bu projemizle Ramazan ayının ve orucun güzelliklerini, birlik, beraberlik ve paylaşma duygusunu çocuklarımıza tattırmak ve bu duyguları gençlerin zihinlerine nakşetmek istedik. Bir gün öncesi çocuklarımızla çevrimiçi programlar yapıyoruz ve yarın kendilerine iftarlık ikramımız olacağını söylüyoruz, çocuklarımızda güçleri nispetinde tekne orucuna niyetleniyorlar. Hayırseverlerimizin de katkısıyla kendilerine iftarlık pide, ayran ve çeşitli ikramlar hazırlıyoruz, evlerine kadar götürüyoruz. Onların tebessümleri ve sevinçleri herşeye bedel " dedi.
 
Editör: TE Bilisim