Kaş’a atanan genç doktor Eda Han İlçedeki yüksek ev kiralarına isyan etti.
Kaş İlçesine yeni atanan genç doktor Eda Han, Rus ve Ukraynalıların ilçeye gelmesiyle artan ev kiralarından şikayetçi oldu, yerli halkın yüksek kiralar almak amacıyla evleri boş tutup kendilerine vermediklerinden yakındı. Kaş İlçesi’ne atanan genç doktor Eda Han, feryadını sosyal medya hesabından paylaştı. İşte o paylaşımlar:
“Buraya memur olarak gelenlere 3 bine vereceğime Ruslara 20 bine veriyorum zaten kafasında bir kesim oluştu. Görev icabıyla gelenlerin çoğu geçinemeyip ya geri dönüyor ya göreve başlayamıyor. Lojman yok.”
“İnanılmaz derecede Kaş’ta Rus ve Ukraynalı insanlar var. İlçenin % 80’i yabancı. Aylık 20 bin TL’den evleri kiralıyorlar. Kimisi haftalık 90 bin TL’ye. Bunu fırsat olarak gören yerliler buraya atanan doktor, hemşire, öğretmen vs ye kiralık evleri olsa da yok diyor”
“Hastanenin açılışına gelenlerin %30 kadarı şu anlık yabancı. İngilizce anlaşıyoruz. Yaz sezonunda % 75 i bulur. Kendi ülkemizde azınlık durumdayız. Sadece turizm için gelseler okey fakat hepsi ev arabayı halletmiş burada kalıcılar. Olan yine kendi vatandaşımıza oluyor.”
“Madem doktorluk para için yapılmazmış o zaman ev arabamı ver ulaşım, yeme içme, tüm masraflar için sınırsız çek ver. Ama dersen yok olmaz öyle şey o zaman susacaksın.”
“SBA kadrosu açarken doktorlar için lojman açmayı da düşündünüz mü? Hani ona göre şey yapalım”
İsminin açıklanmasını istemeyen doktor ise yaptığı açıklamada”Ben burada 8 yıl kalma hakkım varken, 3 yılın içinde buradan gitmek için tayin istedim. Eşimde hemşire ve buraya getirmedim. Çünkü burada geçinemiyorum. Doğuya giderim  doğalgaz, ev 1800 TL kirası hayat ucuz lojman var”dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim