Antalya'nın Kaş ilçesi Halk Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı AB Projesi 'Hayat Boyu Öğrenen Sen Ol' kapsamında eğitimciler Hollanda'da eğitim aldı.
Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, bir AB projesi olan, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen 'Hayat Boyu Öğrenen Sen Ol' adlı 2021 yılı Eresmus+ Yetişkin Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği projesi kapsamında Hollanda'da eğitim aldı. Hollanda'nın Amsterdam şehri yakınlarındaki Harlem kentinde 12 süren eğitime, Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Galip Karakan, müdür yardımcıları Fahri Taşkıran, Hatice Göktaş, öğretmenler Fatma Karakan, Erbil Bal, Zafer Kılik ve Necla Güven katıldı. Harlem Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ndeki eğitimde her gün farklı Hollandalı eğitimciler ve öğretim üyeleri, Türk eğitimcilere ders verdi.
Proje ve eğitimle ilgili olarak Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Galip Karakan, "Projenin iki ortağı var. Projeyi Kaş Halk Eğitim Merkezi olarak biz hazırladık. AB fonlarından 15 bin 150 Euro hibe aldık. Proje kapsamında Türk eğitimciler olarak Hollanda'nın Amsterdam yakınlarındaki Harlem şehrinde 12 gün eğitim aldık. Projeyle yetişkin eğitiminde çalışan Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ndeki eğitimci arkadaşların, yetişkin eğitimindeki bilgi ve becerilerini, kurumdaki yetişkin eğitimi kalitesini ve eğitime katılım oranını artırmayı amaçladık. Eğitimci arkadaşlarımızı yetişkin eğitimi konmuşundaki formasyon düzeylerini artırmak istedik. Avrupa'daki yetişkin eğitiminin tarihçesini, sorunlarını, eğitim sistemlerini, farklılıkları, öğretimi kolaylaştırma becerilerini, öğrenmedeki farklılıkları, yetişkin eğitiminde uygulanan teorileri yerinde gördük ve öğrendik" dedi.
Eğitim sonunda hedeflerinin Kaş'ta hayat boyu öğrenmeye katılım oranını artırarak, en az yüzde 15'e çıkarmak olduğunu vurgulayan Karakan, "Aldığımız eğitimle personelimizi geliştirdik. Bu gelişim sonrası AB ve ulusal hedeflere daha çok katkı sağlayacağız. Yetişkin öğrencilerimize etkili ve yenilikçi yaklaşımlarla rehberlik ederek, kişisel gelişimleri, kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini, yaşamalarını kolaylaştırmayı, gelişmeleri daha yakından takip edebilmelerini, kültürler arası iletişime katkı sağlayarak, yaşadığımız yüzyıla uyum sağlamalarına destek olacağız. Bu doğrultuda ülkemizin ve AB'nin hedeflediği hayat boyu öğrenmeye katılımı artırmaya destek olacağız. Eğitim ve öğretimde kalite ve verimliliğin artırılması, eşitlik, sosyal dayanışma, ve aktif vatandaşlığın sağlanması, eğitim ve öğretimin her aşamasında yaratıcılık ve yenilikçiliğin teşvik edilmesini ve sonuçlarını elde etmeyi hedefliyoruz. Kısacası öğrendiklerimizi ülkemizde de öğretmek ve uygulamak istiyoruz" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim