KAŞ’TA 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLANDI

    Kaş'ta 1 Mayıs işçi ve Emekçi Bayramı olarak bilinen Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Çarşamba Günü etkinliklerle kutlandı.

   Tüm yurtta olduğu gibi Kaş İlçesinde de 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı yapılan etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında 1 Mayıs Çarşamba Günü saat 15:00'de Kaş İlçesinin Bucak denizi Mevkiindeki Uğur Mumcu Caddesi Çukurbağ Yarımadasındası kavşağı (Cuma Pazarı Yeri karşısındaki karayolundan eski adıyla Emin Erdem Meydanı yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Daha sonra Eğitim Sen Müzik Grubu tarafından etkinliğe katılanlara konser verildi, etkinliğe katılanlar müzik ve marşlar eşliğinde halaylar çektiler.

    Kaş İlçesi’nin girişi Cuma Pazaryeri karşısı Çukurbağ Yarımadası kavşağında toplanan Kaş Eğitim Sen, Eğitim İş, CHP, TİP, Yeşil ve Sol Parti, Sol Parti, Emek Partisi, TKP, Kaş Çevre Platformu,  İlçe Temsilci ve üyeleri,  vatandaşlar ilçe girişi Cuma Pazarı karşısı Çukurbağ Yarımadası kavşağından 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar marşlar ve sloganlar atarak yürüdüler. Cadde, sokak ve Atatürk Bulvarı kaldırımları dolduran vatandaşlardan, yol kenarındaki işyeri ve evlerdeki vatandaşlardan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yürüyüşçülerine destek verdiler. 15 Temmuz Şehitler Meydanını dolduran sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasiler ve vatandaşlar hep birlikte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladılar. Proğram saygı duruşu ve ardından marşlar ve sloganlar atılarak başladı. Kaş Kadın Platformu adına Oya Berk, Kaş Çevre Platformu adına Dilek Diker, CHP adına CHP K aş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Eğitim İş Kaş Temsilcisi Cumalı Akpınar, Eğitim Sen Kaş İlçe Temsilcisi Hasan Ardıç sırasıyla günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar.

   CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan yaptığı konuşmada” Sevgili emekçi kardeşlerim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyen ve devrimlerini savunan yürekli yoldaşlar sizleri Cumhuriyet Halk Partisi Kaş İlçe Başkanı olarak saygıyla selamlıyorum. Hüzünlüyüz, yoldaşımız öğretmenimiz Önder Hocamsız ilk 1 Mayıs. Ona buradan saygılarımızı gönderiyoruz. Hiç merek etmesin gözü arkada kalmasın. Mücadelemiz sürüyor. Sürmeye de devam edecek. Ruhu şad olsun. Aydınlıklar içinde uyusun. 1 Mayıs, emeğin sesi, adaletin umudu ve dayanışmanın gücüdür. 1 Mayıs’ta Umudu yükseltiyor, mücadeleyi büyütüyoruz. Tüm dünya işçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ı, her yıl daha karanlık bir tablo ile karşılıyoruz. 1 Mayıs’ın hak ettiği anlam ve önemle kutlanması için 1 Mayıs alanlarda coşkuyla ülkenin tüm meydanlarında kutluyoruz.  Ülkemizde gerçek emekçi bayramını yaşatmak zorundayız. Bunun için emekten yana olan güçlerle omuz omuza çalışarak umudu büyütüp güzel bir geleceği sizlerle kuracağız. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun. Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın emeğin mücadelesi.”dedi.

   Kaş Çevre Platformu adına konuşan Dilek Diker yaptığı konuşmada” Değerli arkadaşla, sevgili dostlar hoş geldiniz. Kaş Çevre Platformu olarak; Dünyayı yöneten sermaye ve güçlere karşı, gönlü sömürüsüz, sınıfsız, barıştan, ve emekten yana olan; bütün insanların, diğer canlıların ve doğanın kardeş olduğu bir dünya idealinin peşine düşen herkesi sevgi, saygı ile selamlıyorum. Kaşımızın da nasibini aldığı bu kapitalist zihniyetin yaptırımları sonucunda Kaş’a hiçbir katkısı olmadığı gibi, zeytinlikler, tarım alanları, arkeolojik alanlar ve faunada ciddi hasarlara neden olacak rant amaçlı duble oto yol projesinden, uzantılı olarak havalimanı projesi, Limanağzından, Belenli- Sısla mevkiindeki imar planına, bir dünya kültür mirası sayılabilecek Patara’nın betomlaşmasına yönelik imar değişikliklerine kadar. Kaş’ın taşıdığı değerden bihaber kamu yararına olmayan, kendi çıkarları için avantaj sağlamaya çalışan bu zihniyetlerle alınmış her türlü karar ve uygulamanın bugüne kadar açmış olduğumuz davalarla ve yarattığımız farkındalık eylemleriyle karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Selam olsun mücadeleden yana olan herkese, selam olsun tüm emekçilere. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.”dedi.

  Eğitim İş Kaş İlçe Temsilcisi Cumalı Akpınar da yaptığı konuşmada”Konuşmama başlamadan evvel, adı bu alanlarla özdeşleşmiş yakın bir zamanda kaybettiğimiz önceki dönem Eğitim Sen Kaş İlçe Temsilcisi Önden Saraç’ı rahmetle anıyorum. Anısı mücadelemizde yaşayacaktır. Selam olsun zulme ve sömürüye başkaldıranlara birlik içinde bu mücadeleye omuz verenlere. İşçi sınıfının Uluslararası birlik, mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’ı bu yıl, çok ağır bir ekonomik krizin ve derinleşmiş bir enflasyonun ortasında karşılıyoruz. Eğitim İş Sendikası olarak, daha mutlu ve umutlu yarınların güneşinin, emekçinin ellerinde doğacağına olan inancı ve umudumuz tamdır.

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde tüm emekçilerin gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.”diye konuştu.

   Kaş Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Hasan Ardıç ise yaptığı konuşmada;” Alanlardan, sokaklardan ve haklılığımızdan aldığımız güçle, Başeğmemenin, direnmenin onuruyla hepinizi örgütüm Eğitim Sen ve tertip komitesi adına selamlıyorum. Hoş geldiniz dostlar! Merhaba! Selam olsun siyasal iktidarın baskı ve şiddetine boyun eğmeyenlere, selam olsun emek mücadelesinde alanları terketmeyenlere. Selam olsun faşizme ve gericiliğe karşı direnenlere... Selam olsun haklarına ve özgürlüklerine sahip çıkan kadınlara! Selam olsun siyasal iktidarın baskı ve şiddetine boyun eğmeyenlere. Selam olsun emek mücadelesinde alanları terk etmeyenlere. Bugün 1 Mayıs kazanıldıysa, bu, yıllardır sürdürülen kesintisiz ve kararlı mücadelenin sonucudur. Bizler, 1 Mayıs 1977 Katliamını Unutmayacağız Unutturmayacağız! Hesabını da sormaktan asla vazgeçmeyeceğiz! Düşmesin bizimle yola: evinde ağlayanların gözyaşlarını boynunda ağır bir zincir gibi taşıyanlar! Bıraksın peşimizi kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar! İşte: şu güneşten düşen ateşte milyonlarla kırmızı yürek yanıyor!  Emekçiyiz Haklıyız Kazanacağız! Yaşasın 1 Mayıs ! Yaşasın Mücadelemiz! ”dedi.

Kutlamaya katılanlar hep bir ağızdan Yaşasın 1 Mayıs yaşasın mücadelemiz, 1 Mayıs şehitleri ölümsüzdür, İşte sendika işte KESK, Faşizme karşı omuz omuza, Grup yorum halktır susturulamaz, Halkız haklıyız kazanacağız”diye slogonlar attılar. Açıklamanın ardından Grup Prometre’nin verdiği konserle birlikte meydanı dolduran halk hep birlikte müzik eşliğinde halaylar çektiler, birbirinden hareketli müziklere oyunlar oynatarak eşlik ettiler. Törenlere katılan kalabalık  'Yaşasın 1 Mayıs' sloganları atmasını ardından daha sonra dağıldı.

MÜFTÜ TOPALOĞLU'NDAN İSLAMLAR KIZ HAFIZLIK KUR'AN KURSUNA ZİYARET. MÜFTÜ TOPALOĞLU'NDAN İSLAMLAR KIZ HAFIZLIK KUR'AN KURSUNA ZİYARET.

Editör: ADEM AYDIN