DAHA NİCE YÜZYILLARA

     KAŞ’TA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI   

    Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle ve etkinliklerle kutlandı.

    Antalya’nın Kaş ilçesinde Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. İlk olarak, 28 Ekim cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Kaş Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Kaş Belediyesi çelenkleri konuldu.

  Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar tarafından Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulünün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen programa, Kaymakam Tevfik Kumbasar, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Erol, Emniyet Müdürü Suat Kutbay, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaş İlçe Cumhuriyet Meydanı’nda 29 Ekim pazar günü Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında sabah 09.30’da tören yapıldı. Törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Kumbasar, Garnizon Komutanı Sadık ve Belediye Başkanı Ulutaş, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

  Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, günün önem ve anlamına ilişkin yaptığı konuşmada;“Cumhuriyet Bayramı’nı niçin kutladığımızı anlamak için Cumhuriyetin kurulduğu 29 Ekim 1923 tarihinin önemini anlamak gerekir. Çünkü bu tarih 100 yıllık geçmişiyle Cumhuriyetimizin dünyaya ilan edildiği gündür.

Cumhuriyet, en mükemmel yönetim şeklidir. Böylesine mükemmel bir yönetimin seçilmesinin, bayram olmasından daha anlamlı bir şey yoktur. 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.” Dedi.

   Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Okulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi.

KAŞ’TA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DENİZDE GEÇİT TÖRENİ

 Kaş ilçesinde Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde denizde geçit töreni yapıldı. Cumhuriyet 100 tekne ile selamlandı. İlçede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, çeşitli etkinlikler yer aldı. Cumhuriyet Bayramı, denizde oluşturulan tekne kortejiyle de kutlandı. Kaş Limanı önünde düzenlenen etkinlikte, bayraklarla süslenen 100 tekne marşlar eşliğinde bir süre seyrederek, Cumhuriyet Meydanı önüne kadar kortej yaptı. Bu sırada Kaş Sahil Güvenlik Botu bir gösteri gerçekleştirdi.

Fener alayı ve kortej yürüyüşü

Kaş İlçesi’nde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları etkinlikleri kapsamında akşam ise fener alayı ve kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Bu çerçevede vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyüşün başlangıç noktası Kaş Seyir Terası yakınında bir araya geldi. Saat 19.23’te Gencer Savaş Bandosu eşliğinde başlayan yürüyüşte, güzergah boyunca marşlar söylendi. Kortejde Kaymakam Tevfik Kumbasar, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Erol, Emniyet Müdürü Suat Kutbay da yer aldı. Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş gecede yaptığı konuşmada;” Tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Cumhuriyet  Bayramın 1923’ten bugünlere Kaş’ta coşkuyla etkinliklerle daha başka kutlanıyor. Kaşlı vatandaşlarda, ilçeye tatile gelen yerli ve yabancı turist konuklarımızda nu kutlamalara katılıyorlar. Bazıları da sırf Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için ilçeye geliyorlar.

Cumhuriyet zor koşullarda kuruldu, ülkenin o günden bugünlere çok mesafeler kat etti. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla yâd ediyoruz. Kendisi bu ülkeyi bize armağan etti. Biz bu armağanı en güzel şekilde taşıyacağız. Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak için canla başla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu ülke cumhuriyetine sahip çıkıyor. Kaş cumhuriyetine sahip çıkıyor. Hep beraber birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde nice yarınlara. Yaşasın Cumhuriyet.” dedi.

burcu güneş’ten Cumhuriyet Bayramı konseri

 Kaş Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarında şarkıcı Burcu Güneş ve DJ Burak Yeter konser verdi. Cumhuriyet Meydanı’nı hınça hınç dolduran konuklara ve seyircilere  birbirinden güzel parçaları seslendiren Burcu Güneş, müzikseverlerden tam not aldı. Ardından sahne alan DJ Burak Yeter, çaldığı şarkılar ve performansıyla büyük beğeni topladı.

KAŞ'TA ÖĞRENCİLER ARASl SATRANÇ TURNUVASl KAŞ'TA ÖĞRENCİLER ARASl SATRANÇ TURNUVASl

Kutlamalar, havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Editör: ADEM AYDIN