Antalya'nın Kaş ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yıl dönümü dolayısıyla fener alayı düzenlendi.

KAŞ CUMA PAZARI’NDA SEBZE VE MEYVE FİYATLARI EL YAKIYOR KAŞ CUMA PAZARI’NDA SEBZE VE MEYVE FİYATLARI EL YAKIYOR

   19 Mayıs Cuma akşamı saat 20:00’de Kaş İlçesi’nin girişindeki Kaş-Antalya, Kaş- Fethiye Karayolu Ana karayolu kavşağında toplanarak fener alayına katılan binlerce vatandaş, Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanına gelen kortej yürüyüşçülerine ilçeye tatile gelen yerli ve turistlerin yanı sıra vatandaşlar ve protokolle birlikte Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran halk önce 1 dakikalık saygı duruşu ardından hep bir ağızdan istiklal Marşını ve ardından Onuncu Yıl Marşını söyledi.

  Yürüyüşün ardından 19 Mayıs coşkusu Kaş Belediyesinin düzenlediği konser programıyla sürdü. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçenin Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21:00’da DJ İzzet Gencer, Saat 22:30’da Türk Pop Müzik Sanatçısı Seda Hazar sahne aldı. DJ İzzet Gencer ve ünlü pop sanatçısı Seda Hazar konuklara unutamayacakları gece yaşattı. Ünlü sanatçı Seda Hazar söylediği birbirinden hareketli şarkı ve türkülerine konuklarda eşlik etti. Geceye katılan konuklar eşleriyle ve çocuklarıyla meydanda hareketli şarkılarla birlikte oynayarak gönüllerince unutamayacakları bir gün yaşadılar. Etkinliklere ilçeye tatile gelen yerli ve yabancı turistlerde katılarak Kaşlıların sevincine ortak oldular.

   Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan yaptığı konuşmada "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun. Biz her zaman gençlerimizin yanındayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyoruz. İnşallah onun bıraktığı bu cumhuriyeti, bu mirası hep birlikte geleceğe taşımaya devam edeceğiz" dedi.

Editör: ADEM AYDIN