Kaş'ta 18 Mart Çanakkale zaferi destanı ve bu zaferi yaşatan gaziler ve şehitler anıldı.

   18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümü münasebetiyle, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar beraberindeki heyetle birlikte tarafından Bezirgan mahallesinde bulunan, Şehit Mehmet Nacakçı ile Şehit Hasan Sertçelik’in kabirlerini ziyaret ettiler.

  Daha sonra İslamlar Mahallesi Akbel Mevkiindeki Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesinde düzenlenen 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitler günü törenlerine katıldı.  Konferans Salonundaki proğram saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Garnizon komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık tarafından yapıldı. Program etkinlikleri kapsamında Çanakkale Şehitlerimiz için Kuran Tilaveti, İstiklal Marşı Oratoryası, Çanakkale Geçilmez isimli gösteri, Hey On Beşli türküsü, Sancak isimli oratoryo, zeybek gösterisi gerçekleştirildi.

  Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Okul Müdürü Muhammet Mermer,  öğretmenler, öğrenciler, Şehit ve Gazi aileleri ile birlikte Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Yemekhanesinde iftar yemeği programımda biraraya geldiler.

KAŞ’A KENT MOBİLYALARI KONULDU KAŞ’A KENT MOBİLYALARI KONULDU

KAŞ BELEDİYE BAŞKANI MUTLU ULUTAŞ ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İFTAR YEMEĞİ

  Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma programı nedeniyle şehit ve gazi aileleri onuruna verilen iftar yemeğine katıldı.

   Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı konuşmada;" 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü münasebetiyle Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi’nde düzenlenen anma programına katıldık. İftar soframızı şehit aileleri ve gazilerimizle paylaştık.”Dedi.

ÜLKÜ OCAKLARI KAŞ TEŞKİLATINDAN ŞEHİT MEZARLARI ZİYARETİ

   Ülkü Ocakları Kaş Teşkilatı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma etkinliklerine katıldı. Ülkü Ocakları Kaş İlçe Başkanı Ayhan Yıldırım 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Anma Günü Programı etkinliklerine katıldı. Etkinlikler çerçevesinde, İlçe merkezi Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene katılan Başkan Yıldırım daha sonra ilçedeki Şehit Mezarları ziyareti ederek şehitler için dua okudu.

 Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesinde gerçekleşen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programına katılan Başkan Yıldırım program sonrası okulun yemekhanesinde Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, Okul Müdürü Muhammet Mermer, şehit ve gazi aileleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı iftar yemeğiyle proğram sona erdi.

Editör: ADEM AYDIN