Geçen yıl hizmete giren yeni Kaş Devlet Hastanesi binasında katkı sağlayan hayırseverlere düzenlenen törenle teşekkür plaketi verildi.

   Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, geçen yıl hizmete giren yeni Kaş Devlet Hastanesi’ne yardım yapan 78 kişiye, teşekkür töreni düzenlendi. Kaş Eğitim ve Sağlık Vakfı ve Kaş Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından düzenlenen tören, Kaş Devlet Hastanesi’nde yapıldı.

     Törene, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar; Demre Jandarma Komutanı ve Kaş Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Necdet Yılmaz, Emniyet Müdürü Murat Şahin,  sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Ferhat Kan, Askerlik Şubesi Üsteğmen Şafak Sever,   İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Davut Ertekin, Kaş Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Erdal Hacıvelioğlu, Hastane Müdürü Hüseyin Teke, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, belediye meclisi üyeleri,  hastane çalışanları ve hayırseverler katıldı. Tören, saygı duruşu ve hep birlikte İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Yeni Kaş Devlet Hastanesi’ni tanıtan bir slayt gösterisi yapıldı.

    Törende bir konuşma yapan Kaş Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Erdal Hacıvelioğlu yaptığı konuşmada”Kaş Devlet Hastanesi, geçen yıl hizmete girdi. Başhekimlik ve hastane yönetimi ile koordineli olarak, hastanemizde gerek duyulan birçok cihaz, araç ve gereç vakfımız ve vakfımızın koordinesinde hayırsever vatandaşlarımızın katkısı satın alındı. Vakıf ve 78 hayırsever toplam olarak 668 bin 960 lira hastanemize katkı sağladı. Ancak alınan araç ve gereçlerin değeri, firmalarında yaptığı katkılarla bir milyon liranın üstündedir. Vakıf olarak sağlık hizmetinin kalitesinin artırılması için çalışmalarımız ve katkılarımız devem edecek” dedi.

    Kaş Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Ertekin ise yaptığı konuşmada”Sizlerin katkılarınızla, Kaş Devlet Hastanesi her geçen gün her alanda büyüyor. Sizlerin katkılarınızla, sizlere daha iyi sağlık hizmeti veriyoruz. Uzman hekim kadromuzla, her geçen gün artan olanaklarımızla Kaşlılar’a, Kaş’ta yaşayan yerleşik yabancılara, Kaş’ta tatil yapan yerli ve yabancı turistlere, beş yıldızlı otel konseptindeki bu hastanede hizmet veriyoruz. Hepinize sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

   Antalya Komu Hastaneleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Necdet Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada”Antalya Bölgesi’nde son iki yılda 8 hastaneyi hizmete soktuk. Bunlardan biri de Kaş Devlet Hastanesi. Yapılan bağışlarla, Kaş Devlet Hastanesi’ndeki hizmet kalitesi artmıştır. Bugün bu hastanede 14 uzman hekim görev yapıyor. Önümüzdeki günlerde bu say artacak. Yoğun bakım ünitesi hizmete girecek. Kaş’ta evde fizik tedavi hizmeti başlayacak. Bu hastanenin bugünlere gelmesindeki en büyük paylardan biri de siz hayırseverlerin ve sivil toplum kuruluşlarının” dedi.

   Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar da yaptığı konuşmada”Ben Sağlık Meslek Lisesi mezunuyum. Üniversiteye girmeden bir tıp fakültesi hastanesinde dört ay görev yaptım. Sağlığın içinden geliyorum. Türkiye’nin en güzel hastanelerinden bir Kaş’ta. Siz hayırseverler, Kaş Devlet Hastanesi’nde hizmet kalitesinin artmasına katkı sağladınız. Hepinizin ellerinden öpüyorum. Bir eksiği burada belirtmek istiyorum. Hastanenin etrafında görüntüyü bozan kayalar var. Bunların temizlenerek, buranın yeşillendirilmesi gerekiyor. Bunun da Kaş Belediye Başkanı’ndan sözünü istiyorum” dedi.

   Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de, kürsüye gelerek, yardımseverlere teşekkür etti. Bu çirkinliğin giderileceği sözünü verdi. Ardından aralarında Kalkan eski Belediye Başkanı Turan Yılmaz Erdoğan, Kaş Esnaf ve Kefalet Kooperatifi, Kaş Belediyesi Kültür Derneği, Kaş Çocukları İçin Çalışkan Arılar Derneği’nin de bulunduğu 78 hayırsever tek tek kürsüye çağrılarak, protokol üyeleri birer teşekkür plaketi verildi. Akşam da, hayırseverlere Akçagerme Tesisleri’nde bir teşekkür yemeği verildi.
 
   





 
Editör: TE Bilisim