Antalya’nın Kaş ilçesinde de vatandaşlar Hıdırellezi şenliklerle büyük bir coşkuyla  kutladı. Kutlamalara, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, AK Parti Kaş İlçe Başkanı Okay Bilgin ve meclis üyeleri de katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Mutlu Ulutaş, geçmişi saygıyla yad etmek, geleneği ve kültürel miraslarımızı yaşatmak, gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak amacıyla baharın müjdecisi Hıdırellezin tüm yurtta olduğu gibi Kaş’ta da vatandaşlarımızla birlikte yapılan etkinliklerle kutladık.

d38e2ef9-c070-46d7-8a5a-61cdff9315c3

Hıdırellez baharın gelişini şenliklerle taçlandırarak Türkler tarafından yüzyıllardır kutlanılır. Hıdırellez’in, ülkemize, Antalya’mıza, Kaş’ımıza hayırlı olması temennisiyle mutluluk, huzur ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.

KEPEZ'DE AÇIK HAVA YEŞİLÇAM GÜNLERİ BAŞLIYOR KEPEZ'DE AÇIK HAVA YEŞİLÇAM GÜNLERİ BAŞLIYOR

 Şenlikler dolayısıyla Kasaba Mahallesi’nde mahalli sanatçılar konser verdi, folklor ekipleri gösteriler yaptı. Halat çekme, çuval ve sandalye kapmaca yarışları yapıldı, protokol üyelerince dereceye girenlere ödüller verildi.

 KAŞ’TA HIDIRELLEZ COŞKUSU

  Kaş’ta 6 Mayıs Hıdırellez coşkuyla kutlandı. Kaş’ta 5-6 Mayıs Hıdırellez baharın müjdecisi bolluk, bereket getirmesi için Kaş’lı vatandaşlar, Kasaba, Seyirçamı ve Kınık piknik alanında biraraya gelerek hıdırellezi kutladılar. Hıdırellez kutlamalarına katılan CHP Kaş Belediye Meclis Üyesi Meral Çiyan Şenerdi. Yaptığı konuşmada hıdırellezin böyle kutlandığını hiç görmemiştim. Kınık, Ova, Yeşilköy, Çavdır, Çayköy, Palamut köylerinden gelen aileler çoluk çocuk her yaştan insanlar gün doğmadan yeşillik alana yerleşmişler. Sermişler kilimlerini, halılarını orman içi piknik alanına. Mangallar, dolmalar, kurabiyeler, kuruyemişler her sofraya buyur edildik, sevgiyle karşılandık. ‘Senede Bir Gün’ dedi kadınlar. Sadece bu gün seraya girmiyoruz. Ev süpürmek yok, yemek yapmak yok.’ dedi.

345437063_1350999082150073_4506208193845123052_n

SİZE SÖZ SİGORTASI OLACAK

Kaş Belediye Meclis Üyesi Meral Çiyan Şenerdi CHP Kaş İlçe Teşkilatıyla yaptığı gezi çalışmaları kapsamında kadınlarla yaptığı sohbetlerde millet ittifakı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde partisinin seçim bildirgesinde yer alan vaatler arasında olan sözleri hıdırellezde de dile getirdi.“Size söz sigortası olacak. Tarımda çalışan kadınların pirimlerini devlet ödeyecek. Emekli olabileceksiniz. Nice baharlar, nice hıdırellezler göreceğiz. Herkesin hakkını alacağı; geliyor gelmekte olan” dedi.

Editör: ADEM AYDIN