Antalya'nın Kaş ilçesindeki Çavdır Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen sanat gecesi yoğun ilgi gördü. Kaş'ta 2018- 2019 eğitim öğretim yılında açılan Çavdır Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından sanat gecesi düzenlendi. Kalkan Amfi Tiyatro'da düzenlenen geceyi aralarında Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kalkan Jandarma Karakol Komutanı Hakkı Yıldırım, Kalkan Kültürevi Yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve sanatseverlerden oluşan yaklaşık 1500 kişi izledi.
 
 
Gecenin sunuculuğunu Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Bülent Kılıç yaptı. Gece başlarken Çavdır Anadolu Lisesi öğrencilerinin öğretim yılı içinde yaptığı sanat eserlerinden oluşan bir sergi açıldı. Okulun görsel sanatlar öğretmeni Cemile Altun tarafından organize edilen gece öğrencilerin kostüm giyerek Mevlana'dan 'Etme', Hacı Bektaş-ı Veli'den 'Her Ne Ararsan' ve Pir Sultan Abdal'dan 'Açılın Kapılar Şaha Gidelim' şiirlerinin okunmasıyla başladı. Ardından Likyalı Yörükler Patara Grubu, Teke yöresi halk oyunlarını oynadı.
 
 
Gecenin ikinci bölümünde Yeşilköy Halk Tiyatrosu, Ayhan Rüzgar'ın yazdığı 'Organik Komedi' adlı oyunun 'Klonlama' adlı bölümünü sahneledi. Oyunda farklı mesleklerden oyuncular Cem Alkaya, Çağrı Sağırdak, Özcan Körpe, Gülsüm Karakitapoğlu, Selver Aydoğdu, Yaşar Kelek, İsmet Oğuz, Sabri Karakitapoğlu, Tunç ve Utku Körpe rol aldı. Tiyatronun ardından okul korosu Barış Manço'nun şarkılarından oluşan konser verdi. Gecenin sonunda Kaş yöresinin üç telli sanatçıları Ali Ulutaş, Caner Yağlı ve Osman Kırca, sipsi sanatçısı Cemil Kırca ve bağlama sanatçısı İsmet Çelik konser verdi. Sanatçılar Teke, Antalya ve Ege yöresi türkülerini çaldı, söyledi ve izleyicileri coşturdu.
 
 
Gecenin finalinde okulun görsel sanatlar öğretmeni ve ressam Cemile Altun soft pastel tekniğiyle yaptığı 5 yerel sanatçının tablolarını hediye etti.
 
 
Öğretmen Cemile Altun, "8 yerel sanatçının tablosunu yaptım. 5'inin tablolarını bu akşam hediye ettim. Keman sanatçıları Mehmet Nazlı, Emin Kök ve Ahmet Karakuş'un tablolarını da ayaklarına kadar giderek hediye edeceğim. Bu eli öpülesi sanatçılar, halk kültürünün isimsiz kahramanları. Gecemize renk kattılar. Bir yıllık okul olarak sanatın birçok dalının yer aldığı bu geceyle karşınıza çıktık. Yörenin renklerini buluşturduk. İlginize çok teşekkür ederim" dedi
Editör: TE Bilisim