Kaş ilçesi ile Muğla'nın Seydikemer ilçe sınırlarını çizen Eşen Çayı'nın denize döküldüğü Çayağzı denilen mevkide, sazlık yangını çıktı. Yangın seralara ve kızılçam ormanına sıçramadan söndürüldü.
  Antalya’nın Kaş İlçesi ile Muğla’nın Seydikemer İlçesi sınırlarını çizen Eşen Çayı’nın kıyısındaki  Kaş yakasındaki  çayın denize döküldüğü Çayağzı denilen mevkideki sazlıklarda çıkan yangın korkuttu. Yangın seralara ve kızılçam ormanına atlamadan söndürüldü. Helikopterlerin denizden kısa sürede su alması, çok sayıda sorti yapması, şiddetli rüzgara rağmen  olası bir faciayı önledi.
    Kaş İlçesi ile Seydikemer İlçesi sınırlarını çizen Eşen Çayı’nın Kaş kıyısındaki Ova Mahallesi’ndeki sazlıklarda  saat 17.45 sıralarında yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisi ile bir anda geniş bir alanda yayılmaya başladı. Yangına, Muğla’nın Fethiye ve Antalya’nın Kumluca İlçesi’nden gelen iki helikopterle havadan, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 9 arazöz,  Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait iki itfaiye aracı ve 40 orman işçisi ile karadan müdahale edildi. Kara ekipleri yangına Ova Mahallesi’ndeki seralar ve kızılçam ormanlarının bulunduğu alandan ters yönden müdahale etti. Yangın, seralara 10 metre, kızılçam ormanlarının bulunduğu bölgeye 50 metre kala söndürüldü. İki saat içinde söndürülen yangın bölgesinde helikopterler havadan, hava kararıncaya kadar soğutma çalışması yaptı. Arazözlerde girebildikleri noktalardan karadan soğutma çalışmasına sabaha kadar devam ediyor.
   Yangında 20 dönüm sazlık ve fundalık alan yandı. Zamanında müdahale, özellikle yangın bölgesinin kıyısında bulunan seraların ve kızılçam ormanının yanmasının önün geçti. Yangınla  ilgili olarak isimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı vatandaşlar; bu sazlıklarda sürekli olarak bu zamanlarda yangın çıkıyor. Birileri bu sazlıkları yakıyor. Bu yanan alanlar hazineye ait. Sahip çıkılmalı dedi.
 
Editör: TE Bilisim