Kaş'ın Gelemiş Mahallesi'nde Kaş Belediyesi tarafından Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi.

   Antalya'nın Kaş İlçesinin Gelemiş Mahallesinin dünyaca ünlü antik kenti Patara'da Kaş Belediyesi tarafından Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu Düzenlendi. Avukat Elifsu Dilek Şen yaptığı açıklamada Gelemiş Mahallesinin antik kenti Patara’da kekik, ada çayı ve çavla ormada bulunuyor. Bu üretimin daha doğru, bilinçli yapılması ile birlikte yaygınlaşması amacıyla ücretsiz tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursu Kaş Belediyesi tarafından açıldı.

KAŞ'TA ÜRETİLEN LAVANTALAR BAŞKAN BÖCEK'E HEDİYE KAŞ'TA ÜRETİLEN LAVANTALAR BAŞKAN BÖCEK'E HEDİYE

Patara, turizm merkezi olması yanı sıra tarım ve hayvancılıkta en iyiler arasında yer alıyor. Patara tarihinde İlk defa açılan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursu 3 ay sürerken, anlatımlı ve uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor. Patara toprakları lavanta, kekik, adaçayı gibi çok önemli bitkiler yetiştirilmesine uygun toprak yapısına sahip. Hem tıbbi alanda hem de kozmetik alanında kullanımı yaygın olan bu bitkilerin üretiminin daha doğru, bilinçli yapılması ile birlikte yaygınlaşması amacıyla ücretsiz tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursu açıldı.

 Kurs eğitmeni Hatice Hamarat kursla ilgili olarak yaptığı açıklamada;" Kaş ve bölgesi başta olmak üzere Patara’da kekik ve adaçayı yaygın ve çok yetişiyor. Özellikle ormanlık alanlarda ve yörenin her yerinde yetişen bu bitkilerin kullanım alanları çok fazla ve sağlık için çok yararlı ve doğal ilaç. Bu bitkiler özellikle kıraç, kireç bakımından zengin toprak yapısını çok sever. Tıbbi alanda kullanımı yaygınlaşan kekik ve adaçayı kozmetik alanında da önemi artmaya başladı. Ücretsiz açılan bu kurslarda bu bitkilerin dikimi, yetiştirilmesi, depolanması ve daha sonra satışı hakkında bilgiler aktarıyoruz. Kurslarımıza ilgi çok güzel. Bölgemizde kıraç toprakların değerlendirilmesine teşvik etmek amacıyla bu kursları açılan kursta öğrenciler öğreniyor."Dedi.

Editör: ADEM AYDIN