Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş’ın Yeşilköy Mahallesi’nde 100 yıldır yapılamayan su hattını döşeyerek vatandaşları suyla buluşturarak sevindirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Kaş’ın Yeşilköy Mahallesi’nin Çetili Sokak’a 100 yıldır yapılamayan su hattını döşeyerek, vatandaşı suyla buluşturdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa’dan Kaş’a kadar yıllardır çözülemeyen sorunları bir bir çözüyor. Asırlık hasretleri gideriyor. Akseki 30 yıl sonra, Karagöl yaylası yüz yıl sonra suya kavuştu. Su sorunu nedeni ile adı Susuz Şahap olan mahalle artık susuz değil. Demre’de Fatma Nine 66 yıl sonra çeşmesinden su aktı. Aksu Macun Deresi sorunu yıllar sonra çözülürken Serik Kız deresi projesi tamamlandı. Gömbe, Ormana kanalizasyonlarına kavuşuyor. Finike Ernez’in 50 yıllık yol sorunu tarih oldu. 

ASIRLIK SORUN SONA ERDİ

Büyükşehir Belediyesi Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi Hayıtlı Mevkisi Çetili Sokak sakinleri de yüz yıldır yaşadığı su hasretini sonlandırdı. Su hattının olmaması nedeniyle vatandaşlar 80 metre alçakta kalan su hattından hidroforla su pompalamalarına rağmen bir türlü suya ulaşamamaktan yakınıyorlardı. ASAT Genel Müdürlüğü, bin 800 metre yeni su hattı döşeyerek 30 hanenin su sorununu ortadan kaldırdı.

BAŞKAN TÜREL’E TEŞEKKÜR

Çetili Sokak sakinleri, “Kendi imkanlarımızla su getirmeye çalışmıştık ama olmamıştı. Şimdi 30 hanenin su sorunu çözüldü. Başkanımız Menderes Türel’e teşekkür ediyoruz” dedi.

 
 
Editör: TE Bilisim