RUS TURİSTLER KEKOVA'YA YAZI ERKEN GETİRDİ

       Demre ilçesinde yatla denize açılan Rus turistler serin havaya rağmen denize girdi.

    Türkiye’nin birçok yerinde kar yağışı, aşırı yağış ve soğuk hava hüküm sürerken, Antalya’nın Demre İlçesi’ne bağlı dünya cenneti Kekova’ya gelen turistler yazı getirdi. Serin havaya rağmen Kekova’ya gelen Rus turistler, denize girdi.

   Demre İlçesi’ne gelen Rus turistler, önce ilçe merkezindeki Aziz Nicolaos Anıt Müzesi’ni, Myra Antik Kenti’ni gezdi. Öğle yemeğinin ardından Çayağzı Limanı’ndan, yatlarla Kekova turuna çıktılar. Yat turunda çok sakin ve masmavi denizi gören turistler, yatın üstüne çıkarak güneşin tadını çıkardı. Turda önce Batık Kenti ve Simena Antik Kenti’ni gezdiler. Yatın üstünde bol bol fotoğraf ve video çektiler. Yat, dünyanın en güzel doğal limanlarından biri olan Gökkaya Koyu’nda mola verdi. Molada denizin ve havanın güzelliğini gören bazı Rus turistler, serin havaya rağmen kendilerini Akdeniz’in mavi sularına bıraktı. Ardından arka arkaya yatın üstünden denize atladılar. Denizde kulaç atarak yüzdüler. Yüzme molasının ardından tur, tekrar Çayağzı Limanı’nda sona erdi.

   Tura katılarak yüzen Rus Maria Bogodukhova yaptığı konuşmada”Rusya’dan geldim. Bizim oralarda hava daha buz kesiyor. Gündüz bile eksi derecelerde. Bu güzelliği görünce denize girdim. Bu mevsimde benim için denize girmek harika bir anı. Deniz çok güzeldi”dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN HIZLI MÜDAHALE BÜYÜKŞEHİR’DEN HIZLI MÜDAHALE

    Alekdander Kosuinikov ise yaptığı konuşmada” Bu tur çok harika idi. Burası tarihi ve doğası ile bir cennet. Mart ayında denize girmek benim için bir rüya. Yazın bile bu hava benim ülkemde yok”diye konuştu.

  

Editör: ADEM AYDIN