Kolombiya Türkiye Büyükelçiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak geliştirilen ve Kolombiyalı ünlü sanatçı "Guache" nin 'Amazon' adlı duvar boyama çalışması devam ediyor.

Vatan Kahvesi duvarında devam eden çalışmaların hafta sonu tamamlanması beklenirken, açılışın 18 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 17.00'de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de katılımı ile yapılacağı öğrenildi.

Organizasyonunu Melih Beken'in yaptığı duvar boyama çalışmasını gerçekleştiren sanatçı Guache / Oscar Gonzalez yaptığı açıklamasında, "Merhabalar, ismim Oscar Gonzalez, Kolombiyalı bir sanatçıyım. Antalya’da olmaktan ve bu eseri yapmaktan dolayı çok mutluyum. 'Amazon' isimli eser Kolombiya Amazon’undaki murui etnik gurubun bir modeliyle ülkenin temsili çiçeği olarak orkide’den oluşmakta. Kolombiyanın renkli ve zengin doğasını ve kültürünü yansıtması için bu renkli bir çalışmayı yaptım.Burada olmaktan onur duyuyorum."dedi.

Kolombiya Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Kevin Ramirez, Antalya'da olmakta duydukları memnuniyeti dile getiren," Bu projeyi Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yapıyoruz. Onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Bu projeyi Antalya'da gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Antalya tanımadğımız bir yerdi, bu vesile ile gördük ki burada çok keşfedilecek yer var"dedi.

KEPEZ'DE AÇIK HAVA YEŞİLÇAM GÜNLERİ BAŞLIYOR KEPEZ'DE AÇIK HAVA YEŞİLÇAM GÜNLERİ BAŞLIYOR

Organizasyonu yürüten Antalyalı İş insanlarından Melih Beken de yaptığı açıklamasında, " Antalya Büyükşehir Belediyesi , Kolombiya Büyükelçiliği'nin beraber organize ettiği "Guache" adlı sanatçının  'Amazon' adlı duvar boyama çalışması, belediyemizin imkanları ile hazırlanan  Vatan Kahvesi'nin yan cephesindeki beyaz duvara uygulandı.Böyle bir proje olmasından çok mutluyuz. Kolombiya ile Türkiye arasında buna benzer birçok projeyi yapma düşüncemiz var."diye konuştu.

Editör: ADEM AYDIN