KATARAKT VE GÖRME KUSURLARINA TEK OPERASYONLA ÇÖZÜM KATARAKT VE GÖRME KUSURLARINA TEK OPERASYONLA ÇÖZÜM

AZI DİŞİ KIRILAN KÖPEĞE KANAL TEDAVİSİ VE DOLGU YAPILDI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde, azı dişi kırılan köpeğe genel anestesi ile dolgu ve kanal tedavisi yapıldı.

Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen çiftin 2 yaşındaki Spitz ırkı erkek köpeğinin azı dişi kırıldı. Çift, köpeklerini tedavi için MAKÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne götürdü. MAKÜ Veteriner Fakültesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Sinan Şirin ile MAKÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Faki tarafından köpeğin kırık olan dişine yarım saat süren işlem ile kanal tedavisi ve dolgu yapıldı.

5b132ddaf055fa2981540ec2ddc8b2f7

Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Faki, "Veteriner Fakültemiz ve Diş Hekimliği Fakültemiz iş birliğiyle bir köpeğin azı dişine kanal tedavisi ve dolgu uyguladık. Veteriner Fakültesi'nden Yusuf Sinan Şirin hocamız ile köpeğin travma sonucu kırılan dişine kanal tedavisi ve dolguyu yaparak, diş fonksiyonlarının yerine gelmesini sağladık" dedi.

Köpeği genel anestezi altında yarım saat uyuttuktan sonra dişin sinirlerini aldıklarını anlatan Dr. Faki, "Yerine kanal tedavisi ve guttalarımızı koyup üzerine dolgusunu yaparak tedavisini tamamladık. Umarım bundan sonra bir sıkıntısı olmaz" diye konuştu.

Editör: ADEM AYDIN