Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Karayolu Trafik Haftası kapsamında öğrencilere eğitim verildi.

Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bölge Trafik İstasyon Amirliği ortak uygulama yaparak öğrencilere Sultan Yalçın Turgut- Uğur Turgut Trafik Eğitim Merkezi'nde yaya öncelikli yol hakkında bilgilendirme yaptı. Kaymakam Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Saniye Caran, Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Vedat Kılınç, Milli Eğitim Müdürü Akif Tak'ın da katılımıyla öğrencilere temel trafik eğitimi verildi.

Yaklaşık 30 öğrencinin katıldığı eğitimden önce miniklere, ailelerini kurallar konusunda uyarmaları ve kendilerinin de bu kurallara uyması istendi. Daha sonra polisler öğrencilere, karşıya nasıl ve nerelerden geçilebileceği, cadde ve sokaklarda yürürken büyüklerin ellerini sıkı tutmaları gerektiği, kaldırımda yürürken dikkat edilmesi ve yapılmaması gerekenler, araçta çocuklar nereye, hangi koltuğa oturmalı ve ne zaman öne oturabileceği konularından bahsedildi. Ayrıca öğrencilere, araca bindikleri zaman herkese kemer taktırmaları ve hareket halindeyken araç kullanan ebeveynlerinin cep telefonuyla konuşmasına izin vermemeleri gerektiği söylendi. Bölge Trafik İstasyon Amirliği ve polis merkezi ekiplerince yaya yolu boyaması yapıldı.

Kaymakam Sezgin Üçüncü, trafik kurallarının toplumsal hayatı düzenleyen diğer kurallar gibi genel anlamda toplumsal düzen ve güvenliğin sağlanması için var olduğunu belirterek, "Trafik güvenliğinin geliştirilmesi, trafiğin bileşenlerinden insan unsuru olarak tanımlanan, sürücü, yaya ve yolcuların trafik kurallarına uymaları ve diğer yol kullanıcılarının haklarına saygı göstermeleri ile mümkün olabilecektir. Ülkemizde her yıl yaklaşık 8 bin insanımız trafik kazalarından dolayı hayatını kaybetmekte, on binlercesi de yaralanmaktadır. Trafik kazaları sonucu yok olan ve parçalanan aileler, yetişmiş insan kaybı ve hayatının geri kalan kısmını engelli olarak geçirmek zorunda kalanlar, olayın sosyal boyutunu ortaya koymaktadır. Meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaklaşık yüzde 17'si yayaya çarpma şeklindeyken toplam ölümlerin ise yüzde 22,3'ünü yayalar oluşturmaktadır. Trafik kazalarının en aza indirilmesi ve ilçemizde trafik güvenliğinin sağlanması açısından tüm yol kullanıcıları olarak siz değerli Korkutelili hemşehrilerimizden trafikte sorumluluğu paylaşarak, herkesin trafik kurallarını harfiyen uymasını bekliyoruz" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz, "Sosyal, ekonomik boyutlarıyla ülkemizin en önemli sorunlarından birisi trafik güvenliği sorunudur. Her yıl trafik kazaları nedeniyle binlerce insanımız yaralanmakta veya sakat kalmaktadır. Trafik kazalarının neden olduğu can ve mal kayıpları, geride bıraktığı manevi acılar nedeniyle üzerinde çalışılması mutlaka çözüm bulunması gereken bir problemdir" diye konuştu.

ANTALYA 14. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ PERDE AÇTI ANTALYA 14. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ PERDE AÇTI

İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Vedat Kılınç, ilçede trafik bilincini artırmak ve trafik güvenliğini sağlamak maksadıyla jandarma trafik ekiplerinin 24 saat esasına göre görev yaptığını belirterek, şunları söyledi: "Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazaları incelendiğinde, kazaların en çok sürücü hatalarından meydana geldiğini görüyoruz. Bu kapsamda jandarma ekipleri olarak denetimlerimizi sıklaştırdık. Jandarma olarak okullarda sürekli trafik eğitimi verildi. Trafikle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla umuma açık yerlerde afişler astık, broşür dağıtıldı. Trafik denetimlerimizdeki maksadımız cezai yaptırım uygulamaktan ziyade, vatandaşlarımızın eğitimlerine katkıda bulunarak trafik kazaları sonucu oluşabilecek can ve mal kayıplarını ortadan kaldırmaktır."

Editör: ADEM AYDIN