KURUYEMİŞ FAYDALIDIR

   Günde 30 gr kuruyemiş tüketimi alzheimer,diyabet,kanser gibi hastalıkların nedeni olan kronik inflamasyon ile savaşır.

Enerji veren besinlerden kuruyemişler, lezzetli atıştırmalıklar olarak ara öğün listesinin ilk sırasında yer alır. Protein, doymamış yağ asitleri açısından zengin olan kuruyemişler, bol vitamin ve mineral içerir. Doğru miktarda tüketildiklerinde karın bölgesinde yağ yakımını da yardımcı olan kuruyemişler, tok tutar.

İçeriğindeki posa miktarıyla sindirim sistemini mutlu ederken kemikleri güçlendirir, kalp hastalıkları ve kanser riskini düşürmeye yardım eder.

Kuruyemiş, çeşitli meyve ve meyve çekirdeklerinin kurutulması ya da ısıl işlemlerden geçirilmesi ile üretilen besinlerin genel adıdır. Kuruyemişler; çeşidine bağlı olarak yüksek oranda protein, lif, sağlığa faydalı yağ, vitamin ve mineral içerir. Besin değerlerinin yüksek olması sayesinde küçük miktarlarda kuruyemişler bile vücuda büyük bir enerji sağlar. Ayrıca doygunluk hissi yaratır. Doğru şekilde tüketilen kuruyemişler, vücudun günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayabilir.

Kuruyemişler, yüksek orandaki lif içerikleri sayesinde sindirim sistemini düzenler.

GRİP SONRASI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ BU BESİNLERLE GÜÇLENDİRİN GRİP SONRASI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ BU BESİNLERLE GÜÇLENDİRİN

E ve B vitamini açısından zengin kuruyemişler, cilt sağlığını destekler.

Antioksidan özelliğe sahip kuruyemiş çeşitleri, vücuttaki serbest radikaller ile savaşır.

Vücudun günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayarak vücut fonksiyonlarının doğru şekilde çalışmasına destek olur.

Değerli yağ asitleri ve vücut için faydalı yağları içermeleri sayesinde kalp ve damar sağlığını korur.

Beyin gelişimini destekler.

Dişlerin ve kemiklerin ihtiyacı olan mineralleri sağlar.

Kanser, Tip 1 ve Tip 2 diyabet hastalıklarının oluşum riskini düşürür.

Kuruyemiş vücut sağlığı üzerinde destekleyicidir. Lezzetinin yanı sıra günlük beslenme düzeni içerisinde vücudun genel fonksiyonlarının sorunsuz, rahat şekilde çalışmasına olanak sağlayan uzmanlar tarafından tavsiye edilen tedavi edici bir atıştırmalıktır. Kuruyemiş faydaları sindirim, cilt, beyin ve tüm vücut üzerinde destekleyicidir. Sindirim sistemini düzenleyerek cilt sağlığını destekleyen kuruyemiş, tok tutucu özelliği ile kilo vermenizi sağlayabilir. Vücudunuzu içeriden besleyerek gerekli vitamin ve mineralleri almanıza yardım edebilir. Beyin sağlığını destekleyen, yaşlanma etkilerini azaltan, terlemeye karşı savaşmanızda etkili olan kuruyemiş tedavi edici, besleyici, güçlendirici özellikleriyle dikkat çeker. Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan kuruyemiş özellikle sindirim sistemi, cilt sağlığı, beyin sağlığı, şeker, kalp ve kansere karşı iyileştirici etkileriyle ön plana çıkar. Sindirim sistemini düzenleyerek bağırsakların belli bir düzende hareket etmesini, kabızlık, gaz, şişkinlik gibi sorunların önlenmesini sağlayabilir. İçeriğindeki E ve B vitaminleri cildi besleyerek cilt sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir.

Editör: ADEM AYDIN